Haber

Hatay’da minibüste apartman devrildi: Araçta uyuyan kadın 30 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli sarsıntının yaraları sarılmaya devam ediyor.

11 ili vuran depremle ilgili her gün bir detay daha ortaya çıkıyor.

Osmaniye’den eşi ve oğluyla birlikte Hatay’a giden Gülnaz Er, Kahramanmaraş merkezli sarsıntıda uyuduğu minibüste yakalandı.

Altına park ettikleri apartman minibüsün üzerine çöktü.

Eşi ve oğlu araçtan sağ kurtulurken, Gülnaz Er’in bacakları enkaza saplandı.

Depremin ardından Konya’dan Hatay’a giden UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Timi) görevlileri, minibüste sıkışan Er’e ulaştı. Gruplar Er’i 30 saat uyanık tuttu ve kurtardı. O anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

“Ellerimizdeki ışıkları söndürdüğümüzde onu bırakacağımızı düşünerek bağırıyordu”

Gülnaz Er’in kurtarılma sürecini anlatan Konya UMKE sorumlusu Ömer Göksu, şu ifadeleri kullandı;

İlk durağımız Hatay’dı. Hızla göçüğün altına düşen bir vatandaşın yardımına koştuk. Ebeveynler ve çocuklar, deprem günü çöken bir binanın altına park edilmiş minibüste kalıyor. Sadece annenin ayakları yapışıktır. Enkazın altında ama aracın içinde. Mağdurlara hep moral vermeye çalıştık. Hep sağlık müdahaleleri yaptık. Beni etkileyen şu oldu. O anda insanlar ne kadar korkmuş ve çaresiz kalmışlardı ki o vatandaşın bize sarılması ve yalvarmasıydı. Arabanın farlarını ya da elimizdeki ışıkları söndürdüğümüzde onu orada bırakacağımızı düşündü ve bağırmaya başladı. Bizi çok etkiledi. Onunla hep sohbet ettik, 30 saat ışıkları kapatmamaya çalıştık. Daha sonra kurtarma ekiplerinin gelmesiyle enkazdan güvenli bir şekilde çıkardık. İlk anlarda gelip gidenler oldu, biz de gideriz diye düşündü. Beni burada bırakma lütfen dedi. Arkadaşlarımızla birlikte nöbet tuttuk ve onları kurtardık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu