Haber

CHP Bursa’da Milletvekili Adaylarını Tanıttı: “Bursa’da ve Türkiye’de Güçlü Olacağız”

ZEHRA MİLLER/ SIBEL KAHRAMAN

CHP Bursa Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, “Bursa’da ve Türkiye’de iktidar olacağız. Ülkenin bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Sn. . Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda. Söz veriyorum, yine bahar gelecek” dedi.

CHP Bursa İl Başkanlığı bugün Bursa milletvekili adaylarının tanıtımı için etkinlik düzenledi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve DÜZGÜN Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Edirne İl Başkanları ve Gelecek Partisi Kurucular Meclisi üyesi, eski Bursa Valisi İzzettin Küçük de katıldı.

“BU BİRLİKTE BÜYÜK BİR ANLAM VAR”

Toplantının açılış konuşmasını CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan yaptı. Özkan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin adım adım iktidara yaklaştığı bu günlerde, Bursa’mızın milletvekili adaylarını halka tanıtma amacı ile tam ortasındayız. Milletvekillerimizin, ilçe başkanlarımızın, belediye başkanlarımızın, yöneticilerimizin varlığı. , aramızda görmekten mutluluk duyduğumuz birçok hemşehrimiz bizi güçlü kılıyor.Bu birlik ve beraberliğin anlamı çok büyük.Sizler bu ülkenin,insanların,geleceğin umudusunuz diyorlar bize. umuda yeniden hayat verenler, geleceği birlikte inşa edeceğiz.Aramızda UYGÜN Parti, DEVA, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek partilerinden arkadaşlarımız da var.Onlar da kaderimize katılacaklar ve emekleri ve emekleri ile bizim gayretimize güç katacaklardır.Onlara hoşgeldiniz diyoruz.Atatürk’ün gösterdiği muasır, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak bizim görevimizdir.

“ANNELER ÇOCUKLARIN CEPLERİNE PARA KOYMUYOR”

21 yıllık AKP iktidarı; Kadınından gencine, emeklisinden ev hanımına, üniversite ve lise gençliğine kadar toplumun her kesiminde yaralar açmıştır. Birinci ekonomi toplumsal sorunlar artarak devam etmektedir. Soğanın 30 lira, ekmeğin 5 lira olduğu günlerde yaşıyoruz. Gıdaya erişim zorlaştı. Emekliler ek iş yapmadan yaşayamaz hale geldi. Yaşadığımız yüksek enflasyon, ağır işsizlik ve yüksek hayat pahalılığı vatandaşlarımızı çok yordu. 30 milyon insan idari belgelerle boğuşuyor. Adalet sisteminin çarkları durdurulamaz hale gelmiş, eğitim ve sağlık sistemi her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Hastanelerle övünüyorlar ama kimse doktora ulaşıp randevu alamıyor. Sağlıkta düzelmelerle geldiler, sağlıkta kaosla ayrılacaklar.

“DEPREMDE ELEKTRİK KESİLDİ”

Ağır vergiler halkı eziyor. Temel insan hak ve özgürlükleri ellerinden alınıyor. Web siteleri, televizyonlar karartıldı, sosyal medya, Twitter yavaşladı. Sansür peşinde koşan AKP hükümeti, deprem günü Twitter’ı yavaşlatmaktan çekinmemiş, yardım faaliyetini koordine edenleri dahi iletişimsiz bırakan insanları enkaz altında bırakmıştı. AKP’nin yapabildiği, enkaz altında yardım beklerken onlara merhaba dedirtmek oldu. Bu iktidarın her alanda olduğu gibi felakette de başarısız olduğunu bir kez daha gördük. AKP iktidarı depremin ilk günlerinde halkımızı yalnız bıraktı. Anladık ki; Pandemi döneminde maske bile dağıtamayan bu iktidardan daha fazlasını beklemek yanlış olur. Ülkemiz, başta Suriyeliler ve Afganlar olmak üzere yabancılarla doluydu. Kiralar artık alınamayacak seviyelere yükseldi. Ama en kötüsü, onca baskı ve zulme maruz kalmış bu toplum, bırakın yüksek sesle, alçak sesle bile konuşamaz hale getirilmiştir. Zulümleri, zorbalıkları, faili meçhul cinayetleri görmeye başladığımız bu günlerde tüm bunlardan korkacağımızı, geri duracağımızı, korkacağımızı sanıyorlar.

“HİÇBİR BASKIYA TABİ OLMAYACAĞIZ”

Unuttukları şey şu: İçimizde Kuva-yı Nationala ruhu var. Dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin bekası ve bekası için mücadele ederken karşılaşabileceğimiz hiçbir zorluğa, tehdide, şantaj ve zulme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bu koşullarda bile hepimize düşen görevler vardır’. Önümüzdeki kritik dönemde el sıkışmayan, dinlemeyen kimse kalmayıncaya kadar kapı kapı dolaşarak canla başla mücadele edeceğiz. 14 Mayıs’ta bayraklarımızı alıp zafer müziğimizle sokaklara döküleceğimiz an yakındır. Bursa İl Başkanlığı olarak parti üyelerimiz ve gönüllülerimizle hazırız. Meşaleyi elimize aldık, 14 Mayıs’ta Cumhuriyetimizin tüm değerlerini yeniden inşa etmek için çalışmalara başlayacağız. Yepyeni umutlar ve yepyeni başlangıçlarla yeni bir döneme giriyoruz. Hükümet çok yakın, bize düşen görev seçim sonuçları kesinleşene kadar var gücümüzle çalışmak, yerelde Bursa’da ve genel olarak Türkiye’de seçim zaferini devam ettirmek. Son 29 gün… Bugünden itibaren yapacaklarımızı anlatmak için sokaklara çıkacağız, hedeflerimizi anlatacağız. Mahalle mahalle, köy köy, kapı kapı dolaşıp çözümlerimizi anlatacağız. Şimdi tüm salona tekrar soruyorum, hazır mısınız? Bu yüzden sana söz veriyorum. Bursa’da ve Türkiye’de iktidar olacağız. Ülkenin bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getireceğiz. Size söz veriyorum! Yine bahar gelecek.”

Özkan’ın konuşmasının ardından milletvekili adayları tanıtıldı. CHP Bursa Milletvekili adayları şöyle:

1. Bölge; Kayıhan Pala, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mehmet Atmaca (Saadet Partisi), İsmet Karaca, Jülide Akköprü, Alpaslan Yıldız (Gelecek Partisi), Engin Tamer Dede, Serkan Öztürk, Özgür Yıldız, Canan Akın Fazilet. 2. Bölge; Hasan Öztürk, Cemalettin Kani Torun (Gelecek Partisi), Orhan Sarıbal, Erkan Dönmez, Şahin Sevinç, Funda Türkcoş Pekiner, Nadir Teke, Huriye Canan Çelik Tunar, Mehmet Lider Keyifli, Seda Bozdağ Güzelkaya.

Kaynak: ANKA / Yerel

askalehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu