Haber

HATAY’DA MİNİBÜS GARAJI ARAÇ MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ

HATAY’ın merkez Antakya ilçesinde bulunan Minibüs Garajı, depremde hasar gören afetzedelerin araçlarını barındırıyor. Deprem öncesi onlarca minibüsün uğrak noktası olan garaja gelenler, kullanılamaz hale gelen araçlarını hurdacılara satıyor. Bazıları ise çekici ile tamir edilebilecek araçlarını çevre illerdeki tamircilere ulaştırıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin büyük tahribata yol açtığı Hatay’da enkaz altından çıkarılan araçlardan bazıları, merkez Antakya ilçesindeki İlçeler Arası Minibüs Garajı’na getirildi. Deprem öncesi her gün onlarca minibüsün uğrak yeri olan garaja gelen araç sahipleri, kullanılamaz hale gelen araçlarını hurdacılara satıyor. Bazıları ise çekici ile tamir edilebilecek araçlarını çevre illerdeki tamircilere ulaştırıyor.

‘ARACA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

Esnaflardan Mustafa Kargı, minibüs garajının otomobil mezarlığına dönüştüğünü belirterek, “Buradan ilçelere ve çevre illere giden dolmuşlarımız vardı. Halk otobüsleri de bu garajda durdu. Köyde çok şiddetli bir sarsıntı oldu.Ekipler binaların çevresinde bırakılan araçları moloz altında buraya getiriyor.Araba mezarlığı gibiydi.Bu araçlardan binlercesi arkadaşlarımız,dostlarımız gitti” dedi.

‘KİM SATIYOR, KİM TAMİR EDİYOR’

Çekici hizmeti veren Mustafa Erenulu, mağdurların araçlarını taşıdıklarını belirterek, “Çok üzücü bir durum. Buraya geldik. Mağdurların araçlarını biz taşıyoruz. Sahipleri buraya gelip polisten belge alıyor. Dayanarak” Bunun üzerine araçlarını istedikleri yere bırakıyoruz. Genelde araçlarını tamire götürüyorlar. Sahibi olmayan araçlar burada kalıyor. Yapılamayan araçlar burada satılıyor. Tamir edilebilecek araçları da tamirhanelere götürüyoruz.” dedi.

golbasiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu