Ekonomi

Düğün salonlarında yanıcı madde kullanmak yasaktır

ISTDO Başkanı Adem Sönmez, geçtiğimiz günlerde Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda havai fişeklerin patlaması sonucu çıkan yangında 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Düğün ve kına törenlerinde kullanılan yanardağ, köpük ve mumların oluşturduğu tehlike nedeniyle üyelerinden yasaklamalarını talep ettiklerini belirten Sönmez, “Aldığımız karar doğrultusunda yanardağ, mum, köpük, maytap ve meşalelerin kullanımı yasaklandı. Özellikle kapalı alanlardaki etkinlikler sırasında baloncuk yapmak yasaktır.” söz konusu.

İnsan sağlığına da zararlı

Kapalı alanlarda yanıcı ve parlayıcı unsurların kullanımının sağlığa zararlı olduğunu belirten Sönmez, şöyle devam etti:

“Özellikle yanıcı maddeler zararlı gazlar açığa çıkarır. Bebekler ve yaşlılar bu nedenle kapalı alanlarda nefes darlığı yaşayabilir. Ayrıca bu tür olaylarda misafirlerimizin ve kendi çalışanlarımızın can güvenliği de tehlikeye girebilir. Bu nedenle daha sonra Irak’ta yaşanan olay nedeniyle Oda olarak tedbir amaçlı böyle bir karar aldık.Çünkü huzurun bozulmaması, can güvenliğinin sağlanması önemli. Can güvenliği açısından bunun şart olduğunu düşünerek yasaklamaya karar verdik. Etkinliklerde yerde kullanılan volkanlar yerine sis makineleri, mumlar yerine tealight mumlar kullanıyoruz.”

‘Yasak yüzde 90 oranında uygulanıyor’

İstanbul’daki düğün salonlarının meslek odasının aldığı karara uyduğunu vurgulayan Sönmez, etkinlik sahiplerinin bu konuda hassas olduklarını belirtti.

Sönmez, “Aldığımız yasak yüzde 90 oranında uygulanıyor. Bu karar diğer illerimiz için de örnek teşkil ediyor. Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu olarak 22 ilde bu uygulamaya başladık.” sözlerini kullandı.

haber-polateli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu