Haber

ABD Çalışma Bakanı Marty Walsh istifa etti

YENİ ABD Lideri Joe Biden, Çalışma Bakanı Marty Walsh’un istifa edeceği haberini doğrulayarak katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Biden yaptığı yazılı açıklamada, “sert bir sendika başkanı” olarak nitelediği Çalışma Bakanı Walsh’un Amerikalı personel için çalıştığını ve onun sayesinde işçilerin ekonomik durumunun düzeldiğini ve “yeni bir emek çağına geçildiğini” kaydetti. ” başlamak.

Walsh’un liderliğinde sendikaların demiryolu işçileri için “tarihi” bir maaş artışı elde ettiğini kaydeden Biden, “(Walsh) tüm Amerikalı işçiler için ücretli sağlık izni için mücadele etti, işyeri korumalarını güçlendirdi ve sendika örgütlenmesinde tarihi bir yükseliş başlattı.” ifadesini kullandı.

Başkan Biden, milyonlarca Amerikalı işçiye değer veren ve hayatı daha iyi hale getiren güzel bir rol model olduğu için Walsh’a teşekkür etti.

Çalışma Bakanı Walsh, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hafta başında Biden ile görüştüğünü belirterek, Mart ortasında görevden ayrılacağını duyurdu. Çalışma Bakanı olarak görev yapmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Walsh, Biden’a kendisine güvendiği için teşekkür etti.

Walsh’un Mart ayında kabineden istifa edeceğine ve Ulusal Hokey Ligi Oyuncuları Derneği’nin yönetim kurulunda yönetici olacağına dair söylentiler vardı. Ulusal Hokey Ligi dün Walsh’un oybirliğiyle icra direktörü olarak atandığını duyurdu.

ABD’de 8 Kasım 2022’de yapılacak ara seçimler öncesinde demiryolu personeli, sözleşme şartlarında değişiklik yapmak için grev çağrısı yapmıştı. Walsh, sorunu çözecek yeni bir sözleşmenin müzakere edilmesine yardım etmişti, ancak birkaç sendika hastalık izninin fiyatına itiraz ettiği için müzakereler başarısız oldu.

Taraflar hemfikir olsa da, bazı sendika işçilerinin gözünde Walsh’un itibarı zedelendi. Orta sınıfa ve emek hareketine verdiği önemi sık sık dile getiren Biden’ın 2024 seçimlerine gittiğinde kabinede kimi çalışma bakanı olarak atayacağı henüz bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu