Haber

Ürdün, İsrail’in Mescid-i Aksa’da devam eden ihlallerinin “feci” sonuçları olacağı konusunda uyardı

Ürdün, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki tarihi ve hukuki statükoyu değiştirmesinin ve Ramazan ayında Müslümanların ibadet hakkını ihlal etmesinin “feci” sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail polis güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kutsallığını ihlal eden ve büyük baskınlara hazırlık olarak ibadet edenlere saldıran adımı, onları daha fazla gerilime ve şiddete itecektir. herkes ödeyecek.” tabirini kullandı.

Mecali, Kudüs ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarında tırmanan gerilimin ve bu mübarek günlerde Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını durdurmaması halinde daha da kötüleşecek olan durumun sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

İsrail’in Ramazan ayında Mescid-i Aksa’daki tarihi ve hukuki statükoyu değiştirmesi ve Müslümanların ibadet haklarını ihlal etmesi halinde sonuçlarının feci olacağı konusunda uyarıyoruz.”

Mecali, İsrail’in kutsal mekanlara ve Filistinlilere yönelik ihlallerine son verilmesinin gerginliğin daha da artmasını önleyeceğini vurguladı.

İsrail polisinin iki gece üst üste Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yönelik ses bombaları, plastik kaplı mermiler ve coplarla orantısız güç kullanması, işgal altındaki Doğu Kudüs’te, Batı Şeria’da gerilimi tırmandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu