Yaşam

Türkiye’ye gelen arama kurtarma köpeği Harun öldü

Kolombiya Kızıl Haç Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, büyük bir ıstırap ve ıstırapla dört ayaklı kahramanlarından birine söz verdiklerini belirterek, “Yardıma ihtiyacı olanların her zaman gönüllü bir şekilde yanında oldunuz. Birçok yerde ve her yerde bize eşlik ettiniz. Türkiye’deki deprem felaketinin liderlerinden biri olan insani misyonlarımız, Nur içinde yat, her zaman hatırlanacaksın Harun!”

Bogota Büyükelçiliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk halkının Kolombiyalı arkadaşlarının gösterdiği dayanışmayı ve Harun’un cüretini unutmayacağına dikkati çekerek, “Aramaya katılan Kolombiyalı arkadaşımız Aaron’un öldürüldüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından kurtarma çalışmaları ve kurtarma çalışmaları vefat etmiştir.” kurmak.

Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, Harun’la 14 Şubat’ta çektirdiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Harun, cesaretinden dolayı Türk halkının asla unutmayacağı bir kahramandır!” sözünü kullandı.

Kolombiya, depremzedelere destek için 14 Şubat’ta Türkiye’ye 20 kişilik uzman bir ekip gönderdi. 20 kişilik uzman ekibe aralarında Aaron’un da bulunduğu özel eğitimli 8 köpek eşlik etti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu