İş

Türkiye ile BAE arasında stratejik konsey anlaşması imzalandı

ABU Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Kurul sistemi ile bağlantıların en üst düzeyde ve düzenli bir şekilde ele alınmasını sağlayacaklarını belirterek, “Biz Anlaşmayı iş dünyamıza tanıtmak için sonbaharda İstanbul’da Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlemeyi faydalı buluyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Lideri Pir Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Al Vatan Sarayı’nda iki ülke heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmeye katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Abu Dabi’yi tekrar ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Al Nahyan’a kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.

BAE ile diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümünde yakın diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesinden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Erdoğan, imzalanacak ortak anlaşma ile bağlantıların stratejik ortaklık düzeyine ulaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Üst Düzey Stratejik Konsey mekanizması ile ilişkilerimizin düzenli ve en üst düzeyde yürütülmesini sağlayacağız. Anlaşmanın iş dünyamıza tanıtılması için sonbaharda İstanbul’da Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlenmesinde fayda görüyoruz. imzalanacak yeni metinlerle işbirliğimizin sözleşme zemini güçlendirilecek.Yatırımların teşviki, güvenlik, yenilenebilir enerji ve ulaşım gibi alanlarda hukuki altyapımızı güçlendirmek istiyoruz.”

BAE’nin Uluslararası Anadolu Kartalı 2023 Tatbikatına 4 F16 ve 80 çalışanla katılmasının savunma alanındaki ilişkilerin somut bir örneği olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin IDEX ve NAVDEX Savunma Sanayiine sağladığı yoğun katılımın da sözlerine ekledi. Abu Dabi’de düzenlenen fuarlar ve Türk firmalarına gösterilen ilgi. tatmin edici olduğunu söyledi.

“İşbirliği ileriye gidecek”

25-28 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF ile bu işbirliğinin daha da ileriye taşınacağının altını çizen Erdoğan, Abu Dabi Uluslararası Kitap Fuarı’na “onur konuğu” olarak davet edilmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Adil.

Bu iş birliğini bu yıl Abu Dabi’de Türk Kültür Merkezi’ni açarak taçlandırmak istediklerini ifade eden Erdoğan, çeşitli alanlarda alınacak kararların ve imzalanacak anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Türkiye ile BAE arasında yatırım, ekonomi, sanayi, savunma, hukuk, yargı, yenilenebilir enerji ve uzay sanayi alanlarında 13 adet mutabakat zaptı imzalandı.

haber-savur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu