Haber

Tunus Cumhurbaşkanı, Riyad’da Çin Cumhurbaşkanı ile bir çalışma toplantısı düzenledi

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı, Riyad’da düzenlenen Said-Shi görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’ne katılmak üzere Riyad’da bulunan Cumhurbaşkanı Said’in Çin Devlet Başkanı Xi ile bir çalışma toplantısı düzenlediği belirtildi.

Görüşmenin iki ülke arasındaki bağları geliştirmek için bir fırsat olduğu vurgulanan açıklamada, “İki ülke liderleri, Tunus ile Çin arasındaki dostane ilişkileri ve bölgesel düzeyde devam eden iş birliğini daha da güçlendirmeye yönelik çabaların sürdürülmesinin önemini bir kez daha teyit ettiler.” terimler yer aldı.

Açıklamada, Said-Shi görüşmesinde Çin ile yeni alanlara katılım yollarının da ele alındığı belirtilirken, ikili iş birliği deneyimlerinin verimli ve verimli geçtiğine dikkat çekildi.

Açıklamaya göre Xi, iki ülke halkının çıkarları doğrultusunda iş birliğini geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Xi, Tunus’un egemenliğine ve Tunus halkının tercihlerine saygı duyduklarını, zorlukların üstesinden gelme gücüne inandıklarını vurguladı.

Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’ne katılmak üzere dün Suudi Arabistan’a giden Tunus Cumhurbaşkanı Said Riyadh, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile de bir araya geldi.

Başkan Said’in zirvenin ardından 10 Aralık’ta Tunus’a dönmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu