Haber

Sinan Ateş Soruşturmasında Savcının Dosyadaki Yetkileri Kaldırıldı

Eski İdeal Ocaklar’ın lideri Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme daha yaşandığı ortaya çıktı. MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalanan ve yangın soruşturmasında görevli Tolgahan Demirbaş’ı ikinci kez gözaltına almak isteyen Savcı Ayhan Ay’ın belgedeki yetkileri kaldırıldı. Soruşturmayı daha sonra belgelere atanan savcı Durmuş Ali Kaya ve Başsavcı Yardımcısı Durdu Özer yürütecek.

Sinan Ateş’in Ankara’nın en merkezi yerlerinden biri olan Çukurambar’da 30 Aralık Cuma günü kurşunlanarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, Dava Dernekleri eski Başkanı Tolgahan Demirbaş ve davaya el konulan Dava Dernekleri hakkında soruşturma başlatıldı. bugüne kadar tetikçi Eray Özyağcı ve Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in de aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklandı.

Soruşturma devam ederken, eski İdeal Ocakları genel merkezi yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Manuel’in kullandığı lojmanda gözaltına alındığı ancak adliyeye sevk edilmeden savcılık kararıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Bu gelişmelerin ardından, “cinayetin ardından firari tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı” iddia edilen Demirbaş’la ilgili adliye ve karakol arasında kriz çıktığı anlaşıldı.

O sırada tek başına belgelere bakan Savcı Ayhan Ay, polisten olay yerinde keşif yaptığı iddia edilen Demirbaş’ın polis eşliğinde adliyeye getirilmesini talep etti, ancak polis şu yanıtı verdi: Demirbaş, adresinde bulunamadı.

Ay’ın talebinin karşılanmaması üzerine soruşturmaya ikinci savcı Durmuş Ali Kaya’nın atanması üzerine belge, Başsavcı Yardımcısı Durdu Özer’in koordinatörüne verildi. Savcı Ay izinliydi. Yeni savcı atanmasının ardından adliyeye sevk edilen Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi ve serbest bırakıldı. Demirbaş, yeni deliller elde edildiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, soruşturmanın iki savcı tarafından yürütülmesine karar verildiğini, çalışma yönergesi gereği evrak uyumunun ilgili Cumhuriyet Başsavcı yardımcısına verildiğini duyurdu.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; Bir süredir Başsavcı Yardımcısı Özer’in koordinasyonunda savcılar Kaya ve Ay tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme olduğu ortaya çıktı. Savcı Ay, belgedeki yetkileri kaldırılarak soruşturmadan uzaklaştırıldı. Böylece belgedeki görevli savcı sayısı ikiye düştü.

haberkavak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu