Yaşam

Şarkıcı Gülşen davasında mahkemenin gündemine oturan sözler: Kıyafetleri ve cinsel yönelimlerini desteklemesi ile sürekli gündemde.

Gülşen’in davası 1 Mart 2023’e ertelendi.

MAHKEME GÜVENCE TALEPİNİ REDDETMİŞTİR

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Gülşen katılmazken, avukatı ve müştekiler hazır bulundu. Gülşen’in avukatı Emek Emre, “Ağır ceza mahkemesinde yurt dışına çıkma yasağı kaldırıldı. Mahkemeden teminat olarak verilen paranın iadesini talep ediyoruz.” Mahkeme, teminatın iadesi talebini reddederek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2023’e erteledi.

“DESTEKLEYİCİ GİYSİLER VE DOĞAL OLMAYAN CİNSEL YÖNELİMLERLE GÜNDEMDE”

Gülşen’in avukatı Emek Emre, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği avukatı Sezgin Koç’un açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştı. Seçkin Koç, “Davalı bu ifadeyi kullandığını itiraf ediyor. Şarkıcı olduğunu iddia ediyor ama sesi yerine giyimiyle ve doğal olmayan cinsel yönelimlere verdiği destekle ön plana çıkmaya çalışıyor. Milyonlarca imam hatip mezunu var. Bu ülkede bir kişi okul mezunları hakkında sapık derse insanlar zarar görür.Bu açık.Cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Basın Hataları nedeniyle hazırladığı iddianamede 702 kurum ve kişi ‘şikayetçi’ olarak yer aldı. Şikayetçiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de vardı. İddianamede Gülşen Çolakoğlu hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu