Teknoloji

Point Blank Harita Taktikleri (Güncellendi)

 
Point Blank, 2008 yılında Zepetto tarafından yayınlanan yüksek tempolu bir FPS oyunudur. Ülkemizde eski çağlarda çok popülerdi. Şu an oyuncu sayısında bir azalma olsa da etkisi hala devam ediyor.
 
Her çevrimiçi silahlı FPS oyununda bir harita havuzu bulunur. Bu harita havuzunda çeşitli taktikler yaparak oynadığınız raundu kazanabilirsiniz. Bu nedenle her haritaya karşı önlem alınmalıdır.
 
Bu yazımızda Point Blank’da bulunan haritaların yenilenen taktiklerini sizler için derledik. İşte listemiz:
 
HELİ NOKTASI
 
 
  
Şehir merkezine giden üst geçitte bir kaza oldu. Aslında Free Rebels, hükümet kayıtlarının bulunduğu binaya sızdıklarını gizlemek için kazaya neden oldu. CT-Force, hükümet kayıt binasını korumak için bir operasyon başlatsa da, Free Rebels tarafından sürpriz bir helikopter saldırısına maruz kaldı. Saldırıyı savunurken aynı zamanda kendi hava takviye kuvvetlerini de çağırdı.
  
Herkesin görülebildiği ve savaşın karada ve havada devam ettiği bu haritada amaç galip gelmek için karşı tarafın helikopterini imha etmektir. Ayrıca haritanın belirli yerlerinde bulunan RPG-7’leri kullanarak karşı tarafın helikopterine ağır hasar verebilirsiniz.
  
BATI İSTASYONU
 
 
  
“CT-Force, Özgür İsyancıların Batı Teksas’ta külçe altın aramaya başladıklarına dair bilgi aldı. Emir üzerine CT-Force, külçe altınları Özgür İsyancı’dan önce ele geçirmeliydi…”
  
Bu savaşı kazanmak için patlayıcılarla dolu kutular, çöl benzeri bir sıcaklık, küçük bir alan ve bir ekip. Kim kazanacak?
  
ÇÖL FIRTINASI
 
 
  
“Özgür İsyancılar, Ortadoğu’da bir şehrin nükleer bomba sakladığını öğrenirler ve onu geri almaları için ekiplerini gönderirler. Onları durdurmak için CT-FORCE’dan oradadır”
  
Aşağıdaki taktikleri yaparak Çöl Fırtınası’nda kazanabilirsiniz.
  
Harita Hikayesi: Araştırma hükümeti, Orta Doğu’da Özgür İsyancılar tarafından finanse edilen bir ülke keşfetti. Ülke liderleri, Özgür İsyancılar tarafından korunan bir sığınakta bulundu. CT-Force ülkeye müdahale etmeden önce Özgür İsyancılar onları yok etmelidir.
  

Görev: CT Force : Savunma (Bomba İmha) / Özgür İsyancılar : Hücum (Bomba Yerleştir)

Oyun Modu: Bomba Görevi / TDM / İmha Görevi
  
Harita Özellikleri: Orta Doğu şehrinde geçen “Bomba Görevi” haritasıdır. CT-Force, bakımı kolay bir noktaya yerleştirilmiştir. Düşman bölgesine arkadan saldırmak kolaydır. Dikkatli strateji ve hızlı baskı gerektiren bir harita.
  
Harita özelliklerinde de belirttiğimiz gibi bu haritada strateji çok değerli. Gerçek ve doğru bir taktik ile rakibinizi kolayca yenebilirsiniz. Ama bunun için takım uyumu yine çok değerli. Takım uyumu için her zaman arkadaşlarınızla oynayabilir ve harita için değerli iyileştirmeler yapabilirsiniz. Çöl Fırtınası haritasının taktiklerine geçmeden önce bu haritada slotlar çok değerli. Mavi tarafa en yakın spawn olan slota geçer geçmez rakiplerinizle daha erken karşılaşabilir veya Kırmızı tarafa en yakın spawn olan slota geçerseniz karşı tarafı daha erken yakalayabilirsiniz. Şimdi her haritada yaptığımız gibi oyuncuların hangi slotlarda ve nerede spawn olacağı bilgisini sizlerle paylaşalım.
  
Çöl Fırtınası haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaysanız; sekizinci, dördüncü, yedinci ve üçüncü yuvalarda doğarsanız; Köprüye ve ortaya erken çıkarak rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz. Beşinci, birinci, altıncı ve ikinci yuvalarda doğarsanız; Orta kısmı kontrol ederek rakiplerinizi öldürebilirsiniz.
  
Çöl fırtınası haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaki taktiklerimize geçelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. 2 AR oyuncusu briç kısmından oynamak zorundadır. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere çok sayıda bomba geliyor. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geri kalan 3 dual oyuncu hızlı bir şekilde giriş yapabilir.
 
Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak takım oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. Araya girmeden önce AR oyuncuları, grup arkadaşlarına tekrar çevreleme ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır.
 
Çünkü rakip takım açık oynuyorsa o kısımlardan sizi rahatsız eder. Ayrıca ortada epeyce bomba var. Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim. O zaman kendi AR oyuncularımız, gerçek köprüden karşı köprüye geçsin.
Bu sayede köprü kısmının kontrolünü ele geçireceğiz. Köprü bölümünün kontrolünü ele geçirdikten sonra bomba atma noktasına A gireceğiz. Bunun için iletişim bölümüne sis bombalarımızı atmalıyız. Eğer yapmazsak karşı tarafın A bomba yerleştirme noktasına girdiğimizde bizi sıkıştırarak zarar verebilir ve ölmemizi kolaylaştırabilir. Rakibin bize arka çıkmasına da dikkat etmeliyiz. Çünkü yedeklenecek çok rahat geniş bir alan var. Bu yüzden bir AR oyuncusunu kendi köprüsünden düşürebiliriz, böylece diğer taraf geri adım atmaz. Bu oyuncu uzun kenarından veya orta yanından gelen yabancılara tehdit açabilir. A bombalama noktasının içi çok dar olduğu ve kaçacak fazla yer olmadığı için bombalayarak çok rahat girebiliyoruz.
 
Ancak girmeden önce köprü bölümünden kırmızı tarafta düşman olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Orada bulunan düşman bizi çok rahat öldürebilir. Kırmızı alana girmeden önce kırmızı kapının arkasına ve ötesine birer adet bomba atarak o alana rahatlıkla girebiliyoruz. Kırmızı noktaya girdikten sonra hızlıca A bombe suram noktasını göreceğiz. Ortada bekleyen oyuncularla aynı anda tekrar bombalayarak girebiliyoruz. Bu durumda bomba yerleştirme noktası A’yı rahatlıkla elde edebiliyoruz. Her haritada olduğu gibi bu haritada da bombayı yerleştirdikten sonra yerleşimlere dikkat etmeliyiz. Ortadan kesmek için A bomba bölgesinden bir oyuncuya göz atın.
 
Başka bir oyuncunun inşaat tarafından gelen oyuncuları gözetlemesini sağlayın. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafına açık formda oynayarak rakiplerine de destek olabiliyor. Ancak bunun için canını olabildiğince yüksek tutmalı ve grubunu riske atmamalıdır. Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu temas atlama kısmından tekrar orta kısmı tutabilir. Temas alanında yabancı rakip olmadığını anlarsa o bölümden atlayarak diğer rakibin arkasına geçebilir. Bir oyuncu, bomba yerleştirme noktasından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun. Rakip olduğunuz bölgelere sık sık bomba atarsanız takılıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken takılırsanız ilk başta 1 oyuncuyu briç bölümüne bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir. Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir.
 
Bunun için kendi grup arkadaşlarınızın A bomba yerine bombayı kurması gerekmektedir. Kurduktan hemen sonra, 2 şekilde rakipleri desteklemek için köprüden atlayabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin. Oyuncuların A bomba noktasına girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaatta olan oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak takımın önündeki oyuncuları desteklemek ve onları öldürmektir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır.
 
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı manganızla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Yukarıdaki kısma ek olarak bomba suresi A noktasına tekrar girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. 2 AR oyuncusunun briç kısmından oynamasını sağlayın. Bu AR oyuncularının görevi ortada duran ikili oyuncuları rahat bir forma sokmak ve o alanı kaldırmaktır. Ortaya girecek ikili oyuncular ortaya girmeden önce gelecek bombalara dikkat etmelidir. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere çok sayıda bomba geliyor. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken, kalan 3 dual oyuncu hızlıca spawn’a girebilir.
  
Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak kendi grup oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. Araya girmeden önce AR oyuncuları, grup arkadaşlarına tekrar çevreleme ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü rakip grup açık formda oynuyorsa mutlaka sizi o kısımlardan rahatsız edecektir. Ayrıca orta kısımda bolca bomba bulunuyor. Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim. Daha sonra AR oyuncuları uzun kısımdan ilişki kısmına B bomba noktasına girmeden yaklaşırlar. Bu arada, ikili oyuncular rakip rakibin köprüsünün altını ve üstünü kontrol etmelidir. Aldıktan sonra, bu oyuncular briç bölümünden AR oyuncularını beklemelidir. Bu sefer AR oyuncuları, B kombo oyuncularının onları yenmesini bekleyecek. Ama öncelikle 3 ikili oyuncudan biri kırmızıdan, diğer iki oyuncu ise bomba yerleştirme noktası A’nın ortasından oynamalı.
 
 
  
Daha sonra, bu oyuncular aynı anda A bombası yerleştirme noktasına girmelidir. Girmeden önce, kırmızılı oyuncu kırmızının kontrolünü elinde tutmalıdır. Orada bulunan düşman bizi çok rahat öldürebilir. Kırmızı alana girmeden önce kırmızı kapının arkasına ve ötesine birer bomba atarak o alana rahatlıkla girebiliyoruz. Kırmızı noktaya girdikten sonra hızlıca A bombası kurulum noktasını göreceğiz. A bölgesini bire bir bombalayarak o tarafı koordineli bir şekilde ele geçirebilirsiniz. Her haritada olduğu gibi bu haritada da bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Ortayı kesmek için formdaki A bomba yerleştirme noktasından bir oyuncunun gözlem yapmasını sağlayın. Başka bir oyuncunun inşaat tarafından gelen oyuncuları gözetlemesini sağlayın. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafına açık oynayarak rakiplerine de destek olabiliyor. Ancak bunun için canını olabildiğince yüksek tutmalı ve takımını riske atmamalıdır. Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu temas atlama kısmından tekrar orta kısmı tutabilir. Temas kısmında yabancı rakip olmadığını anlarsa o kısımdan atlayıp karşı rakibin arkasına geçebilir.
  
Bir oyuncu ise bomba alanından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun. Sık sık karşı çıktığınız alanlara bomba atarsa ​​takılıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken takılırsanız ilk başta 1 oyuncuyu briç bölümüne bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir. Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir. Bunun için kendi takım arkadaşlarınızın A bombası yerleştirme noktasına bombayı kurması gerekmektedir. Kurduktan hemen sonra, 2 şekilde rakipleri desteklemek için köprüden atlayabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin. Oyuncuların bomba atma noktasına A girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaat halindeki oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek de köprüden ortaya atlayarak suramın önündeki oyuncuları destekleyerek onları öldürmektir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir.
 
Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
A bombalama noktasına gireceği için oyunu B olarak değiştirelim.
 
Rakiplerin kafasını biraz daha karıştırıp A bombası yerleştirme noktasına tekrar girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. 2 AR oyuncusu briç kısmından oynamak zorundadır. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere gelen epeyce bomba var. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geri kalan 3 dual oyuncu hızlıca giriş yapabilir. Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak takım oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. AR oyuncuları ortaya girmeden önce kendi takım arkadaşlarına koruma ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü karşı grup açık oynuyorsa mutlaka sizi o kısımlardan rahatsız edecektir. Ayrıca orta kısımda bolca bomba bulunuyor. Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim.
 
O zaman kendi AR oyuncularımızın köprüden karşı köprüye geçmesine izin verin. Bu sayede köprü kısmının kontrolünü ele geçireceğiz. Köprü bölümünün kontrolünü ele geçirdikten sonra bomba suram noktası A’ya gireceğiz. Bunun için kontak kısmına sis bombalarımızı atmalıyız. Eğer atmazsak, rakip rakibin A bomba sahasına girdiğimizde onu sıkıştırarak bize zarar verebilir ve ölmemizi kolaylaştırabilir. Rakibin bize arka çıkmasına da dikkat etmeliyiz. Çünkü yedeklenecek çok rahat geniş bir alan var. Bu yüzden bir AR oyuncusunu kendi köprüsünden düşürebiliriz, böylece diğer taraf geri adım atmaz. Bu oyuncu uzun kenarından veya orta yanından gelen yabancılara tehdit açabilir. Bomba yerleştirme noktası A’nın içi çok dar olduğu ve kaçacak fazla yer olmadığı için bombalayarak çok rahat girebiliyoruz. Fakat girmeden önce köprü bölümünden kırmızı tarafta düşman olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Orada bulunan düşman bizi çok rahat bir şekilde öldürebilir. Kırmızı alana girmeden önce kırmızı kapının arkasına ve ötesine birer adet bomba atarak o alana rahatlıkla girebiliyoruz. Kırmızı noktaya girdikten sonra hızlıca A bombe suram noktasını göreceğiz. Ardından hızlı bir şekilde spawn alanımızın uzun kenarına geçelim ve B bombası kurulum noktasında ses çıkaralım. İçerideki alanı olabildiğince çekelim. Böylece rakip oyunun döndüğünü anlayacak ve ağır bir halde B bombası yerleştirme noktasına girecektir.
  
Ancak, uzun bölgeden kendi üreme bölgemize tekrar tekrar geçeceğiz ve ortadaki A bombası yerleştirme noktasına gireceğiz. A bomba yerini inceledikten sonra hızlı bir şekilde bombayı kurup yerleşmemiz gerekiyor. Ortayı kesip formdaki A bomba yerleştirme noktasından bir oyuncunun gözlem yapmasına izin verin. Başka bir oyuncunun inşaata gelen oyuncuları gözetlemesini sağlayın. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafına açık formda oynayarak rakiplerine de destek olabiliyor. Ancak bunun için canını olabildiğince yüksek tutmalı ve takımını riske atmamalıdır. Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu temas atlama kısmından tekrar orta kısmı tutabilir. Temas alanında yabancı rakip olmadığını anlarsa o bölümden atlayarak diğer rakibin arkasına geçebilir. Bir oyuncu ise bomba alanından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun. Sık sık karşı çıktığınız alanlara bomba atarsa ​​takılıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken takılırsanız ilk başta 1 oyuncuyu briç bölümüne bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir. Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir. Bunun için kendi personelinizin bombayı A bomba alanına kurması gerekmektedir. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayabilir ve 2 formda rakipleri geri alabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin.
  
Oyuncuların bomba atma noktasına A girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaat halindeki oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek de köprüden ortaya atlamak, çerçevenin önündeki oyuncuları desteklemek ve onları öldürmek. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Grubunuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
Bir bomba iniş noktasına 5 kişi kırmızı oynayarak rakiplerinizi şaşırtın. Daha önceki turlarda rakibiniz artık ortadan ve kırmızı taraftan A noktasına kadar oynayacağınızı öğrenmişti. Bu sefer kırmızı tarafta 5 kişi ile oynayacaksınız. Rakip, ortadan gelecek oyuncuları bekleyecek. Ortaya bakarken kırmızı taraftan 5 kişi oynayarak rakibiniz bu durumda ölecek ve A bombası atma noktasını kolayca ele geçireceksiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. O halde bu taktik için biraz yavaş oynamamız gerekiyor. Çünkü rakip açılıp sizi öldürebilir.
  
Yine karşı taraftan gelen bombalara dikkat etmelisiniz. Çünkü bu haritada bomba çok rahat atılabiliyor ve ölme ihtimaliniz çok yüksek. 5 oyuncu kendi köprüsünün üst kısmından karşı köprüye geçer. Geçerken ortanın soluna bakarak geçmelisiniz. Aksi halde karşınızdaki oyuncu sizi bekliyor olabilir. Ortadan bakarak karşı köprüyü geçtiğinizde kırmızı tarafa yine sakin bir formda oynayın. Kırmızı tarafa geldiğinizde bu kez kırmızı koridordaki oyuncuyu hızlı bir şekilde öldürmeye çalışın. Öldürdükten hemen sonra, karşı düşmanı bulun ve o bölgeye gerçek bombalarınızı fırlatın. Ardından rahat bir biçimde A noktasını yakalayın. Ayrıca kırmızı tarafta takılırsanız ilk başta briç bölümüne 1 oyuncu bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir.
 
Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir. Bunun için kendi personelinizin A bombası yerleştirme noktasına bombayı kurması gerekmektedir. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayabilir ve 2 şekilde rakipleri geri alabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin. Oyuncuların bomba atma noktasına A girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaat halindeki oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek de köprüden ortaya atlamak, çerçevenin önündeki oyuncuları desteklemek ve onları öldürmek. Her haritada olduğu gibi bu haritada da bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Bir oyuncunun ortasından geçmesini sağlayın ve bomba yerleştirme noktası A’dan gözlem yapın. Başka bir oyuncu inşaattan gelen oyuncuları gözetlesin. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafında açık oynayarak rakiplerini geride bırakabilir. Ancak bunun için canını olabildiğince yüksek tutmalı ve grubunu riske atmamalıdır. Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu, temasın atlama kısmından orta kısmı tekrar tutabilir. Temas alanında yabancı rakip olmadığını anlarsa o bölümden atlayarak diğer rakibin arkasına geçebilir. Bir oyuncu ise bomba alanından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun.
  
Karşı olduğunuz bölgelere bomba atarsa ​​takılıp ölebilirsiniz. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı manganızla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın gruba uyum sağladığını analiz ederek yerleşimleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
 
 
Bombalarınızı B bomba sahasına atarak raundu rahat bir şekilde kazanın. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bu taktik için yavaş oynamamız gerekiyor. Rakibin bize açık olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Bunun için kendi spawn alanımızdan köprünün ortasına ve altına bomba atarak düşman olup olmadığını belirleyebiliyoruz. Daha sonra 1 AR oyuncusu briç tarafına çıkıyor. Oradan orta kısmı ve uzun kısmı kontrol edebilir. Kademe kademe uzun kısma takım olarak yaklaşın. Yaklaştıktan sonra ilişki kısmını sisleyin. Sis dağıldıktan hemen sonra bombalarınızı bomba bırakma noktasına ve sokak tarafına bırakın. B bombası alanı dar bir alan olduğu için rakip kaçamayacak ve bombanıza ölecektir. Bu şekilde B bombası poz noktasını rahat bir biçimde elde edeceksiniz. Bombayı kurduktan sonra yerleşim yerlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Grubunuzda birden fazla oyuncu varsa açık, az oyuncu varsa kapalı oynayabilirsiniz. Kapalı formatta oynuyorsanız uzun yeşil kısımdan bir oyuncu, bomb-suram noktasından bir oyuncu, sokak çöplüğünden bir oyuncu oynayabilir. Açık formda oynayacaksanız; İlişki bölümünün yanındaki çöp kutusundan tutabilirsiniz. Bu bölümden hem ilişki hem de yapım tarafını kontrol edebilirsiniz. Kamyon tarafından oynarken, rakiplerinizi bomba tezgahına girerken gözetleyebilir ve onları öldürebilirsiniz. Kalan oyuncular bomba yerleştirme noktasından oynamalı ve grup oyuncularınız içeride oynuyormuş gibi yapmalıdır. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır.
 
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken çevreyi yeterince kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Rakiplerinizi şaşırtarak B noktasına girin. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bu sefer hızlı bir oyun yapacağız. İlk önce ortayı kontrol altına almamız gerekiyor. Ortaya girecek ikili oyuncular ortaya girmeden önce gelecek bombalara dikkat etmelidir. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere gelen epeyce bomba var. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geri kalan 3 dual oyuncu hızlıca giriş yapabilir. Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak kendi grup oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. AR oyuncuları ortaya girmeden önce kendi takım arkadaşlarına koruma ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü rakip takım açık vaziyette oynuyorsa sizi o kısımlardan mutlaka rahatsız edecektir. Ayrıca orta kısımda bolca bomba bulunuyor.
  
Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim. Daha sonra sis bombalarımızın hepsini A bomba sahasına atalım. Bu sayede rakip A bomba kurulum noktasına gireceğini zannedecek. Ancak biz grup olarak kendi spawn alanımıza gidip B bombasına gireceğiz. uzun kenardan suram noktası. B noktasına girmek için sokağa ve ilişkinin üzerine bomba atmanız yeterli olacaktır. O zaman bombayı kurup yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Grubunuzda birden fazla oyuncu varsa açık, az oyuncu varsa kapalı oynayabilirsiniz. Kapalı formda oynuyorsanız, uzun yeşil kısımdan bir oyuncu, bomba yerleştirme noktasından bir oyuncu, sokak çöplüğünden bir oyuncu oynayabilir. Açık oynayacaksanız; İlişki bölümünün yanındaki çöp kutusundan tutabilirsiniz.
 
Bu bölümden hem ilişki hem de yapım tarafını kontrol edebilirsiniz. Kamyon tarafından oynarken, rakiplerinizi bomba tezgahına girerken gözetleyebilir ve onları öldürebilirsiniz. Kalan oyuncular, bomba yerleştirme noktasından oynamalı ve takım oyuncularınızın içeride oynuyormuş gibi yapmalarını sağlamalıdır. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı manganızla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Grubunuzla çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi tarafın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Gelelim Çöl Fırtınası haritasının Mavi (CT-Force) tarafına. Öncelikle slotlara bir göz atalım. Dördüncü, üçüncü, beşinci, altıncı yuvalarda doğarsanız, B bomba iniş noktasına yakın, B uzun ve ilişki kısmında doğarsınız. Birinci, ikinci, yedinci ve sekizinci yuvalarda doğarsanız; Ortaya yakın, köprünün altında, kırmızı ve köprünün yakınında doğarsınız.
 
 

Çöl Fırtınası haritasının Mavi (CT-Force) tarafındaki yerleşim yerleri çok değerlidir. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Takımınız açık oynayacaksa şu şekilde oynayabilirsiniz: Bir oyuncu köprünün altından ortayı, diğer oyuncu köprünün üzerinden karşı köprüye ve ortaya, siz orta kısmı köprünün altından hareket ettirerek seyredebilirsiniz. Bir bomba ayar noktası, ilişki ve B bombası yerleştirme noktasının önünde tutularak uzun kısım.

Çöl Fırtınası haritasında Mavi (CT-Force) tarafı kapalı oynuyorsanız, şu şekilde tutabilirsiniz: Bir oyuncu kırmızı tarafta, bir oyuncu el bombası sahasında, diğer oyuncu inşaat tarafında ( bu oyuncu hem A hem de B noktalarına destekle yardımcı olacaktır). ), diğer oyuncular ise temas ve bomba ayar noktasından oynayabilir.
  
YAĞMA
 
 
  
“Özgür Asiler, gizli Laboratuvardan biyolojik silah örneklerini çalmak için ‘Baskın’ operasyonunu planlıyor. CT-Force bunu durdurmak için ekibini gönderiyor.”
  
UZAY İSTASYONU
 
 
  

CT-Force Uzay Üssü’nde F.Rebels, Uzay Üssü’ne saldırı düzenlerken, F.Rebels yüksek teknoloji karşıtı bir silahı etkinleştirmeye çalışır.

Her yer sürpriz kutularla dolu! İçeride sizi hayatta tutacak ekipmanlar var! Yerçekimi yok, savaşı kazanın!
  
alışveriş merkezi
 
 
  
Şehir merkezindeki büyük bir alışveriş merkezinde Free Rebels, kendi kamplarını kurmak için hükümetten para istemeyi planlıyor. Ancak talepleri reddedilince AVM’yi bombayla patlatmayı planladılar. Ortada, CT-Force bunu öğrendi ve bunu önlemek için Alışveriş Merkezine çoktan sızdı.
  
Aksiyon, büyük ve çok katlı bir bina olan Alışveriş Merkezi’nde geçiyor.
 
VURUŞ ŞEHİR
 
 
  
Özgür İsyancılar güçlerinin şehrin dış mahallelerine ilerlediği bir gündü. Günlük görevlerinde CT-Force güçlerinin bir yapısını keşfetmişlerdi. CT-Force’un karargahının yakınlarda olduğunu belirledikten sonra, CT-Force’un güç kaynağını bombalamak için çoktan operasyonlara başlamışlardı.
  
Büyük ve karmaşık bir haritadır. Dolayısıyla her iki grup da her an avantajını kaybedebilir.
  
ŞEHİR MERKEZİ
  
 
 
Harita hikayesi: Şehrin ortasına giren bir araç. CT Force, ekipman ve malzeme aktarma yolu için şehrin eteklerinde bir kasaba seçer. Sivil araç kılığına girmiş bir araç erzak almak için geldiğinde, CT Force’un tüm ikmal kanallarını birbirine bağlamak için pusuda bekleyen Özgür Asiler ile karşılaşır.
  
Oyun Modu: Bomba Görevi / TDM / İmha Görevi
  
Görev: CT Force : Savunma (Bomba İmhası) / Özgür İsyancılar : Saldırı (Bomba Dağıt)
  
Harita Özellikleri: Şehrin kalbinde, iç ve dış mekanlarda kullanılabilecek formda tasarlanmıştır. Ekiplerin bomba imha ve suram görevleri yaparken haritanın çeşitli yerlerinde bulunan patlayıcı varillerle stratejik atılımların yapılabileceği bir haritadır.
 
Oyunda toplam 8 Red (Free Rebels) ve 8 Blue (CT Force) slotu bulunmaktadır. Oyuncuların oynadıkları yere göre uygun bir formdaki yuvalara yerleşmeleri gerekir.
  
Şehir Merkezi haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaysanız; 2., 6., 7. ve 8. slotlar B kısmına daha yakın bir yerde spawn olur. B kısmına daha erken gitmek isterseniz bu 4 slottan birine yerleşebilirsiniz. A bölümüne daha erken geçmek isterseniz birinci, beşinci, dördüncü ve üçüncü yuvalara geçebilir ve rakiplerinizle daha erken karşılaşabilirsiniz.
  
Şehir Merkezi haritasının Mavi (CT Force) tarafındaysanız; Birinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve ikinci yuvaları kullanarak A bölgesine daha yakın yumurtlayabilirsiniz. Altıncı, yedinci ve sekizinci yuvaları kullanırsanız, B bölgesine daha yakın bir yerde doğabilir ve rakiplerinizle erken bir formda karşılaşabilirsiniz. Oyuna başlamadan önce ekipmanlarınızı ve slotlarınızı kontrol ettikten sonra harita taktiklerine geçebiliriz.
 
Şehir Merkezi haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafında hangi taktikleri yapabileceğimize bakalım. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Downtown haritasında A ve B olmak üzere iki bomba noktası bulunuyor. Öncelikle B bomba imha ekibi bomba yolunda yapılacak taktikleri sizlerle paylaşalım. 3 çift silahlı oyuncu ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu varsayarsak, öncelikle bu çift silahlı oyuncular B tarafına yakın bir yerde doğacak yuvaya yerleştirilmelidir. Maç başladıktan sonra dualistlerden 2 tanesi hızlıca oyunun uzun kısmına yerleşip takımda AR silah kullanan oyuncuları beklemelidir. Bu arada kalan 1 çift silahlı oyuncu, haritanın çöplük denilen yeri hızlıca kontrol etmelidir.
 
AR silah kullanan oyuncular gelir gelmez uzun kenardaki sisi atmalı ve diğer 2 ikili silahı kullanan oyuncuları koruyarak karşı tarafa geçirmelidir. Çift silah kullanan oyuncular, B patlama bölgesini ele geçirip bombayı hemen yerleştirerek raundu kazanabilir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
İkinci taktik olarak 3 ikili silah kullanan oyuncular ve 2 AR kullanan oyuncular olduğunu varsayarsak, öncelikle bu ikili silahları kullanan oyuncular B tarafına yakın bir yerde spawn olacak slota yerleşmeli ve maç tekrar başladıktan sonra, Dualistlerden 2’si oyunun uzun kısmına ve takımdaki AR silahına hızla yerleşiyor. oyuncular beklemelidir. Daha sonra uzun bölümün kontrolünü ele geçirdikten sonra kalan 3 ikili silahı kullanan oyuncular çöp kutusuna gitmelidir. Uzun mesafe içerisinde yer alan iki adet AR silahını kullanan oyuncular B noktasına tüm bomba ve sisleri atarak rakip rakibi rahatsız edebilirler. Bomba ve sisler atılır atılmaz çöplükte bekleyen düalistler hızla konuşlanma noktasını ele geçirebilir ve turu kazan Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır.
 
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken çevreyi yeterince kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 ikili silah ve 2 AR oyuncusu var. Diğer bir taktik ise, AR kullanan oyuncunun kurulum noktası A’ya yakın bir yerde beklemesi ve oyuncunun oradan açılmasını beklemesidir. Kalan 3 dual ve 1 AR silahı uzun kısmın kontrolü sağlanarak oyuncu tarafından B noktasına giriyormuşçasına bomba ve sisleri kullanılarak kontrol edilmelidir. Biraz daha gürültü yaptıktan sonra A konuşlanma noktasının arkasında bekleyen oyuncu hızlıca A’ya girmeli ve kontrolü sağlayarak bombayı patlatmalıdır.
 
 
 
Daha sonra B bölümündeki diğer oyuncular hızlı bir şekilde bomba yerleştirme noktası olan A’ya giderek raundu kazanabilirler. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
3 ikili ve 1 AR oyuncusunu A bombası yerleştirme noktasına hızlıca girerek turu kazanabilirsiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Bu bölümde kalan 1 AR oyuncusunun durumu çok değerli. Çünkü o oyuncu B bombası sahasının uzun kısmından karşı rakipteki diğer oyunculara arka çıkabiliyor ve raundu rahatlıkla kazanabiliyor. Grup olarak A montaj noktasına yakın uygun bir yuva seçiyoruz.
 
Oyuncu 3 dual ve 1 AR silahı kullanarak hızlı bir şekilde A noktasına gitmeli ancak giderken haritadaki balkon kısmına dikkat etmelidir. Aksi takdirde, rakip sizi kolayca yedekleyebilir. Ardından, A girişi sırasında, rakip rakibin görüşünü engelleyecek sis atarak kolayca bomba kurabilirsiniz. Bombayı yerleştirdikten sonra bombanın yakınına ya da alan dışına yerleşebilirsiniz. İçeride yerleşecekseniz mutlaka kendi takım arkadaşınızla karşılaşın. Bu şekilde, rakipleri basitçe avlayabilirsiniz. Ve yine sahanın gerisinde duracaksan, arkadaşınla yüzleş.
 
Bomba kurulduktan sonra uzun AR silahını kullanan oyuncu arkadaşımız dikkatli oynamalı. Rakibinin tamamen A bölümüne döndüğünü anladığı anda A bölümüne de dönmelidir. Bu sayede rakibi arkadan vurarak düşmanı öldürebilir. Ancak işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Uzun boylu grup arkadaşımız ölürse, A bomba yerleştirme noktasındaki bir ikili oyuncu hızlıca haritanın ortasına gidebilir ve rakipler A noktasına yaklaştığında onları destekleyebilir.
 
Bu durumda içerideki grup arkadaşlarımız hızlı bir şekilde heyetin artı noktasına geçip yerlerine oturmalılar. Ayrıca bazı oyuncuların ekipmanlarında bomba olması gerekiyor. Çünkü rakip tamamen yok edilmişken bombayı atarak raundu kazanabiliyorsunuz. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı manganızla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz.
 
İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
Gelelim Mavi (CT Force) bölgedeyken ne yapacağımıza. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 ikili silah ve 2 AR oyuncusu var. Dualistlerden biri ortaya mayın bombası atarak A bölümüne, diğer ikisi çöp bölümüne geçmelidir.
 
AR silah kullanan bazı oyuncular diğer AR silahını A için baz olarak kullanabilirken, oyuncu uzuna geçiş yaparak işleri biraz daha kolaylaştırabilir. A bölümüne hızlı bir hücum olursa ekibinizden biri A noktasının arkasına bomba atarak hücumu engelleyebilir ve raundu kazanabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın.
 
B kısmına hızlı bir koşuşturma olursa uzun ve çöp kısmına bombalarınızı atabilir ve hızlı bir şekilde rakip takımı bloke edebilirsiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bombalarınız bir süre sonra bitecek ve burada kendi amacınıza güvenmeniz gerekiyor. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır.
 
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda aynı zeminde tekrar oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Takımınızla birlikte çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
HASTANE
 
 
  
Bir siyasetçi, göçmenlere yönelik ayrımcılık politikaları uyguladığı için ülkedeki kamu hastanelerine yaptırım uyguluyor. Bu bilgiyi alan Free Rebels güçleri hastanelere saldırmayı planlıyor. Saldırmak için hastaneye sızdıklarında, kendilerini hastaneyi korumak için orada bulunan CT-Force güçleriyle çatışma halinde bulurlar.
  
Hastane haritası, çeşitli stratejiler kullanabileceğiniz büyük ve katlanmış bir haritadır. Haritada her iki taraftan da ulaşabileceğiniz yer altı geçitleri bulunuyor. Bir takım hücum rotasında zorluk yaşarsa alternatif rotaları kullanabilir.
  
karakol
 
 
  
Dünyanın en seçkin ve beğenilen yerlerinden biri olan Outpost… Şehrin en bilinen yapısı ve sadece elit kesimin girebildiği özel bir kulüp olan Outpost, adeta bir ırkçılık abidesinden başka bir şey değildir. Free Rebels için yok edilmesi gerekiyor. Özgür Asiler’in Karakolu patlatmayı planladığını duyan CT Force, helikopterle olay yerine gider. Ancak olay yerine gelen CT Force gecikti. Bina Özgür Asiler’in kontrolü altındadır…
  
FIRTINA TÜPÜ
 
 
  
Turnuva zamanlarında çok yaygın bir haritadır. Bu haritada bomba kısmına baktığınızda atılacak çok yer yok. Çünkü harita kapalı formda. Diğer haritalarla karşılaştırıldığında, bu haritada suram veya spawn bölgesinden çok uzağa bomba atılmıyor. Bunun için bombanızı bu harita üzerinde saklamanızda fayda var. Düşman size yaklaşırken, düşmanı vuramayacak kadar uzaktayken veya bomba kurulurken bombalarınızı atabilirsiniz. Ek olarak, bu harita üzerinde koordineli bir biçimde oynamak paha biçilemez. Karakterler ve oyun çok hızlı olduğu için her an her yerden düşmanlar çıkabiliyor. Bu yüzden düşmanı gördüğünüzde grup arkadaşlarınızı uyarmanız gerekiyor.
  
Her oyunda 8’i Mavi (CT-Force) tarafında ve 8’i Kırmızı (Free Rebels) tarafında olmak üzere 16 yuva vardır. Bu slotlara geçiş yaparak oyuna başladığınız yer değişiyor. Örneğin Mavi (CT-Force) tarafındasınız ve oyuna 2. slotta başlarsanız A bölgesine daha yakın spawn olursunuz. Fakat 5. slotta spawn olursanız B bölgesine daha yakın spawn olabilirsiniz ve düşmanlarınızla daha önce tanışın ve onları öldürün. Her haritanın değerli yuva konumları vardır. Bu slotları da her haritada sizlerle paylaşacağız.
  
Harita Hikayesi: Şehri uçtan uca birbirine bağlayacak yeni Metro sınırının inşası… Bu inşaatta halen göçmen ve hibrit işçilerin köleliğe dayalı kurallar altında çalıştıkları medya tarafından dünyaya duyurulduğunda, Özgür İsyancılar, işçileri korumak ve öfkelerini ifade etmek için şantiyeyi bombalamaya karar verirler…
  
Harita Modu: Bomba Görevi
  

Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha) / Free Rebels: Offensive (Bomba Yerleştir)

Harita taktiklerine geçmeden önce slot dağılımlarına bir göz atalım.
  
Storm Tube haritasında Mavi (CT Force) tarafındaysanız; İkinci, üçüncü ve altıncı yuvaları kullanarak, B bomba depolama noktasının, orta bölümün ve B bomba depolama noktasının yanındaki merdiven bölümünün yakınında doğabilirsiniz. Yedinci, sekizinci, birinci, dördüncü ve beşinci yuvaları kullanırsanız, A bomb-suram noktasına, orta tren kısmına, 2.30 kısmına, B-bomb-suram noktasına, boya-1’e ve boya-2 bölümü ve rakiplerinizle erken tanışın. Oyuna başlamadan önce ekipmanlarınızı ve slotlarınızı kontrol ettikten sonra harita taktiklerine geçebiliriz.
  
Storm Tube haritasındaki Blue (CT Force) için öncelikle bomba yerleştirme noktası B’deki taktiğe bir göz atalım. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Storm Tube haritasında A ve B olmak üzere iki bomba noktası vardır. Bir oyuncunun B noktasından bomba gibi oynamasını sağlayın. Bu oyuncu paint-1, paint-2, pipe ve center’ı rahatlıkla gözlemleyebilir. Ancak bu yerlerde casusluk yapmak oldukça güç olabilir. Düşmanlar her yerden gelebilir. Bu nedenle buradaki oyuncu aynı anda merdivenden oynayan oyuncu ile konuşmalı ve rakip rakibe ateş etmelidir.
 
Ayrıca B bombası yayılma noktasına hızlı oynuyorlarsa orada duran oyuncu geri çekilip dönüş noktasından oynayabilir. Ya da daha geriye, yani orta tren bölümüne gidip tam rakip bombayı kuracakken elindeki bombayı atarak rakibin bombayı kurmasını engelleyebilir. Yine rakipler hızlı oynuyorsa ve o an kaçacak yer bulamıyorsanız el bombası kontra noktasının sağında bulunan kutuları hızlıca pusuya düşürebilirsiniz. Böylece rakipleriniz orada durmanızı beklemeyebilir ve onları öldürebilirsiniz. Buradaki oyuncu, takım arkadaşlarına rakip rakip hakkında birçok bilgi vermelidir. Çünkü takım oyuncularınız buna oranla koordineli bir biçimde oynayacaktır. Örneğin rakip rakip merkezden hızlı oynuyorsa merdivenden veya B-bomb çizgisinden oynayan oyuncu bu bilgiyi takım arkadaşlarıyla hızlı bir şekilde paylaşmalı ve o kısma bir dayanak noktası konulmalıdır. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır.
  
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha uygun oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken etrafı yeterince kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
  
Gelelim merdivenlerin B bombası test noktasının yanındaki kısmına. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. Buradaki oyuncu, paint-1, paint-2, boru, B bombası yerleştirme noktasına gelecek oyuncuları ve merkezi rahatlıkla gözlemleyebilir. Ancak bu yerlerde casusluk yapmak oldukça problem olabilir. Düşmanlar her yerden gelebilir. Bu nedenle buradaki oyuncu aynı anda merdivenden oynayan oyuncu ile konuşmalı ve rakip rakibe ateş etmelidir. Ancak merdiven kısmından oynarken rakip oyuncu boru tarafından da oynayabilir. Boru bölümü ayrıca merdivenin hızlı sağında bulunur. Bu nedenle buradaki oyuncu, rakibin oradan gelmesine dikkat etmelidir.
 
Rakibin merdiven rolünü çok hızlı oynadığını fark ederse, hızla kendi doğma alanına çekilebilir ve düşmanı şaşırtarak onları öldürebilir. Bomba yerleştirme noktası B’ye hızlı bir giriş olduğunu görürse, merkez çıkışa hızlı bir şekilde isabetli bombalar ve sis bombaları atabilir. Bu bombalar, rakibin hızlı oyununu zorlaştıracak. Buradaki oyuncu, bomba yerleştirme noktası A’ya hızlı bir giriş olduğunu duyarsa, kendi yumurtlama alanından A alanına hızla geçebilir.
 
Ancak biraz hızlı olması gerekiyor çünkü yaklaşık 15-20 saniyelik bir ara var. Ayrıca orta trenden oynayarak A bölgesine girmeye çalışan oyuncuları da destekleyebilir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle yakından incelemeniz gerekir. Grubunuzla çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha uygun oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir.
 
Çünkü rakibin bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
B noktasındaki oyunculara bomba gibi bir göz attık. Şimdi bir oyuncunun orta trenle oynamasına izin verelim. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Orta trende duran oyuncu aslında grubun en değerli oyuncusu.
  
Çünkü buradaki oyuncu haritanın her tarafını görebiliyor ve ekibine bilgi vererek turu kazanabiliyor. Öncelikle buradaki oyuncu, rakip rakibini gördüğü anda grubuna bilgi vermek zorundadır. Takım oyuncuları bu bilgilere göre hareket edecek ve turu kazanacaklardır. Burada duran oyuncunun asıl görevi paint-1, paint-2 ve orta taraftan oynayan oyuncuları izlemektir. Merkezden çok sayıda oyuncu geliyorsa bu bilgiyi takım arkadaşlarıyla hızlıca paylaşın ve B bomba yerleştirme noktasından oynayan oyuncu ile bomba yerleştirme noktasının yanındaki merdiven kısmından oynayan oyuncu orta kısmı takviye etmelidir. Paint-1 ve paint-2 taraflarına gelen çok sayıda oyuncu varsa, hızlıca o tarafa yakın oynayan oyunculara söylemeli ve rakiplerini öldürtmelidir. Tekrar daha fazla düşman geliyorsa, orta trenden oynayan oyuncu, rakiplerinin hızlı girişlerini engellemek için bomba ve sis bombası kullanabilir. Ayrıca grubunuz kapalı formatta oynuyorsa A, el bombası suram noktasının yanında bulunan mavi kutudan 2.30 ve orta tren bölümünü gözetleyebilir. Sadece izlerken görünmesi gerekiyor.
  
Bu sayede rakip sadece kafa kısmını göreceği için vurması daha zor olacaktır. Orta trenden oynayan oyuncu takım arkadaşlarına yardıma gidebilir. Orta tren kısmı hemen hemen her bölgeye yakın olduğu için grup arkadaşlarının eksikliklerini giderebiliyor. B bomba noktasının yanındaki merdivende oynayan oyuncu düşerse; B bomba yerleştirme noktasından veya kendi doğma noktasından o kısma gidebilir. B noktasında oynayan oyuncu bomba düşerse o bölgeye 2 saniyede destek olabiliyor. Rakip rakip dayanak noktasını yerleştirirken yerleşirse bombanın kurulmasını engelleyebilirsiniz. Bunun için tren bölümünden bomba yerleştirme noktasına tekrar yaklaşın ve bombayı atın. Böylece hem bombanın yerleştirilmesi gecikecek hem de rakibin canı düşecek. 2.30’da orta trenden takviye ateşlenebilir. Orta tren penceresinden kesebilirsiniz. Yine ortadaki trenden atlayarak mavi kutu denilen bölgeden bomba suram A noktasına girişi kapatabilirsiniz. 2.30 bölümüne hızlı bir giriş varsa, boya-1 ve boya-2 bölümünden rastgele bir oyuncu olup olmadığını hızlıca öğrenin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu