Ekonomi

New York Borsası Karışık Trendlerle Tamamlandı

New York Borsası haftanın son işlem gününü karışık bir seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 360 puanın üzerinde kayıpla yüzde 1,12 düşüşle 32.417,59 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,48 düşüşle 4.117,37 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,38 artışla 12.643,01 puana yükseldi.

ABD’de şirket bilançoları ve makroekonomik veriler takip edilirken, haftanın son işlem gününün kapanışında borsalarda karışık bir seyir gözlendi.

Makroekonomik veriler tarafında ise ABD’de kişisel tüketim harcamaları eylül ayında yüzde 0,7 ile beklentilerin üzerinde artarken, gelirler ise yüzde 0,3 ile beklentilerin altında arttı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği, gıda ve enerji kalemlerini hariç tutan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise aynı dönemde aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 3,7 arttı. piyasa beklentileriyle.

Ülkede Michigan Üniversitesi’nin ölçtüğü tüketici inanç endeksi ekim ayında yukarı yönlü revize edilerek 63,8 oldu.

Yatırımcılar şirketin bilançolarını değerlendirmeye devam ederken, ABD’li e-ticaret devi Amazon’un dün açıklanan mali sonuçlarının beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından hisseleri yüzde 7’ye yakın değer kazandı.

Mikroçip üreticisi Intel’in hisseleri de şirketin üçüncü çeyrek gelirinin yüzde 8’lik düşüşe rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesinin ardından yüzde 9’un üzerinde yükseldi.

ABD’li otomobil üreticilerinden Ford’un hisseleri, dün açıklanan mali sonuçların beklentileri karşılamaması ve otomotiv personelinin grevi nedeniyle şirketin tüm yıl tahminlerini geri çekmesi üzerine yüzde 12’den fazla değer kaybetti.

ABD’li enerji devleri ExxonMobil ve Chevron’un hisseleri de, şirketlerin üçüncü çeyrekte yıllık karlarındaki düşüşün ardından sırasıyla yaklaşık yüzde 2 ve yüzde 7 oranında düştü.

Ayrıca JPMorgan Chase İcra Kurulu Başkanı (CEO) Jamie Dimon ve ailesinin 2024 yılı itibarıyla bankadaki 1 milyonluk hissesini satacağının açıklanmasının ardından bankanın hisseleri yüzde 3’ten fazla değer kaybetti.

karsiyakaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu