Haber

Körfez Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Kentsel Arama Kurtarma Daire Başkanlığı Kuracak

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulması nedeniyle İş Sağlığı ve Güvenliği birimini bu müdürlüğe kaydırıyoruz. Ayrıca Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Kentsel Arama Kurtarma Daire Başkanlığı da kuracağız.”

Körfez Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin tek tek görüşüldüğü toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2024 yılı belediye tarifelerine ilişkin raporu da görüşüldü. Yeni tarifeler oybirliğiyle kabul edilirken, Başkan Söğüt, “Bazı tarifelere enflasyon oranında, bazı tarifelere enflasyonun altında, bazı tarifelere ise hiç dokunmadık.”

Toplantıda Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılması oybirliğiyle kabul edilirken, Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulması ve yeni çalışma yönetmeliğinin kabul edilmesi görüşüldü. Başkan Söğüt, “Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulması nedeniyle İş Sağlığı ve Güvenliği birimini bu müdürlüğe kaydırıyoruz. Ayrıca Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Kentsel Arama Kurtarma Daire Başkanlığı da kuracağız. Herkese genelge gönderildi. Bu müdürlüğün kurulmasıyla ilgili olarak belediyelere bu talimat doğrultusunda kadro oluşturduk, “Biz de müdürlükle ilgili çalışmalara başladık. Arama Kurtarma ekibimiz oluşturuldu ve eğitim aldılar. Ekip-ekipman ihtiyacını adım adım karşılıyoruz” dedi. Karar oybirliğiyle kabul edildi.

“Şu anda yıllık 60 bin ton kompost gübre elde ediyoruz.”

Toplantıda Başkan Söğüt’e, Türkiye Çevre Kurumu’nun sağlayacağı mali destekle Kompost Üretim Tesisi’nde kullanılacak kompost karıştırma makinesinin alımına ilişkin protokol yapma yetkisi de verildi. Başkan Söğüt de projenin önemine değinerek, “Kocaeli’nin hatta Türkiye’nin en güçlü kompost üretim tesislerinden birine sahibiz. Şu anda yıllık 60 bin ton kompost gübre üretiyoruz. Bu kompostu peyzajımızda da kullanıyoruz. çalışma ve üretim. Ayrıca Mantar Üretim Tesisimiz de var.” “Sera şeklinde kurduk. Bu kompostu da burada mantar üretimi için kullanıyoruz. Çevre Kurumumuzla görüştük. Bize 2 milyon TL destek verecekler. Ayrıca kompost karıştırma makinesini de alacağız.” dedi. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu