Haber

Konya’da çocukların kar sevinci

Konya’da çocukların kar sevinci

– Konya beyaza döndü

KONYA – Konya’da gece saatlerinde başlayan kar yağışının ardından kent beyaza büründü. Uzun zamandır beklenen kar yağışı herkesi sevindirdi.

Konya’da gece geç saatlerde başlayan kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Sabah saatlerinde kent merkezindeki vatandaşlar beyaz bir battaniyeyle uyandı. Son aylarda yaşanan kuraklıkla birlikte kar yağışı çiftçilere umut verdi. Sömestr tatilinin devam ettiği günlerde yağan kar yağışı çocukları da sevindirdi. Kendini dışarı atan çocuklar kartopu oynadı. Bazı araç sahipleri de araçlarını temizlemeye çalıştı. Karla kaplı ağaçlar kartpostallık görüntüler de oluşturdu.

Esnaf Ziya Erkan, kar yağışından çok memnun olduğunu belirterek, “Ocak bitti şubat ayına geliyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Kar yağışı bizi çok mutlu etti. Sularda azalma oldu. Belli barajlarda seviye. İnşallah bolluk olur. Çiftçiler için hem havanın temizlenmesi için hem de hayırlara vesile olur inşallah. Çok uzun zamandır beklediğimiz bir durumdu” diye konuştu. şeklinde.

Konya’ya yılın ilk karının yağdığını belirten İbrahim Ündemir, “Mutluyuz, mutluyuz. Tarıma her konuda faydası oluyor. Kar yağışı ile çiftçimizin yüzü gülüyor. Uzun zamandır bekliyoruz. İlk yağışlar geldi.” Konya’da düştü. Allah hayırlısını versin.” terimleri kullandı.

Çocuklar kar yağışının tadını çıkardı. Kar topu ve çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, kardan adam yaptıklarını ve ayakları buzdan kaysa da karda oynamanın çok keyifli olduğunu söylediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu