Ekonomi

Kayseri’nin aylık ihracatı yüzde 10,5 arttı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
TÜİK’in mayıs ayı ihracat bilgilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Mayıs ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 10,54 artarak 327 milyon olarak gerçekleşti. 996 bin dolar. Geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 7,57 artışımız var” dedi.

Mayıs 2023’te en çok ihracat yapılan departmanları ve ülkeleri açıklayan Büyüksimitci, ihracat kalemleri arasında mobilya sektörünün ilk sırayı koruduğunu, ardından elektrikli ev aletleri ve kabloların, en çok ihracat yapılan ülkelerin ise ikinci sırayı aldığını söyledi. Almanya, Irak ve ABD yapıldı.

Mayıs ayı ihracat rakamlarının toparlanmaya işaret ettiğini anlatan Önder Büyüksimitci, “Türkiye olarak seçimlerimizi tamamladık. Bundan sonra hep birlikte ekonomiye odaklanacağız. Bugün açıklanan ihracat rakamları Mayıs ayının prestijiyle birlikte toparlanma sinyalleri vermeye başladı. Geçen yılın rakamlarını şu anda yakalayamasak da, depremden etkilenen 11 ilimizin toparlanması ve dünya ihracat pazarlarımızdaki olumlu gelişmelerle kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyorum. Kayseri olarak geçtiğimiz aylarda yaşanan artış trendini yakalayarak Türkiye’nin aylık ihracat artışını yeniden aşmak istiyoruz.”

iskiliphaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu