Haber

Işıke Balkan Delen, MHP Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları Komisyonu İl Başkan Yardımcılığına atandı.

Işıke Balkan Delen, MHP Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Komisyonu İl Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

MHP Edirne İl Lideri Emre Tokluoğlu, il başkanlığında düzenlenen toplantıda Delen’e yeni görevinde başarılar diledi.

Tokluoğlu, “Güçlü kadın, güçlü Türkiye” sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Delen, yeri geldiğinde Türk kadınının da cephede savaşabileceğini söyledi.

Kadınların ailede değerli bir unsur olduğunu belirten Delen, “Bir toplumu doğuran, eğiten, kültürü aktaran ve geleceği inşa eden kadındır. Kadınlar eğitimden sağlığa hayatın her alanına nezaket katar, bilim, kültür, hukuk ve ekonomi işlerini titizlikle yürütür ve anlam yaratır.” “Tarihsel kökenlerimizde Türk geleneklerinde kadının yeri her zaman en iyi yerde olmuştur. Han sefere çıktığında ülkeyi eşi yönetirdi. Bu sloganla yola çıktık.” dedi.

Çocuk Edebiyatı ve Çeviri Konferansı

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çocuk Edebiyatı ve Çeviri Konferansı düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Neydi, fakültede düzenlenen konferansta çocuk edebiyatı ve çeviriler hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’de modernleşme hareketleri kapsamında çocuk edebiyatının çeviri yoluyla görülmeye başladığını belirten Nedım, Cumhuriyet döneminde devlet politikası haline gelen Türk edebiyatında çeviri hareketine değindi.

Konferansa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu ve akademisyenler katıldı.

Saadet Partisi İl Başkanı Tekin

Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Tekin, tarım ve hayvancılığa büyük bütçe ayrılması gerektiğini belirtti.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin tarım alanında kendi kendine yetebilen bir ülke iken, bugün birçok ürünü yurt dışından ithal eden bir ülke haline geldiğini savundu.

Tarımın bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Tekin, “Bu gerçeği ısrarla hatırlatıyoruz ve bu gerçeğe uygun hareket edilmediğini görüyoruz. Türkiye’de tarım ve hayvancılığa ayrılan bütçe yüzde 1/1’dir.” Bütçenin 4’ü faize ayrıldı. Bugün üretim yapmaya çalışan çiftçilerimiz birçok sorunla karşı karşıya kalıyor.” “Tarımsal destekler her geçen yıl giderek azalıyor. Takviyelerin azaltılması, üretimin azalması anlamına geliyor.” sözlerini kullandı.

Tekin, tarım ve hayvancılığa büyük bütçe ayrılması gerektiğini belirtti.

goreleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu