Haber

İklim aktivistleri, Milano’da sergilenen arabaya un döktü

Son aylarda farklı müzelerde ünlü yapıtlara yönelik aksiyonlar yapan iklim aktivistleri, bu defa de İtalya’nın Milano kentindeki ABD’li sanatçı Andy Warhol standında yer alan arabaya 8 kilo un dökerek bir protesto gerçekleştirdi.

İtalyan basınındaki haberlere nazaran, kendilerine “Ultima Generazione (Son Nesil)” ismini veren bir küme aktivist, iklim değişikliğine dikkati çekmek için bu defa Milano’da pop art akımının önde gelen temsilcilerinden Andy Warhol’un standını gaye aldı.

Aktivistler, sabah “Reklamın Formu” isimli stantta gösterilen Warhol’un boyadığı 1979 model BMW arabanın üstüne 8 kilo un döktü.

Aktivistlerden bazıları daha sonra kendilerini arabanın camına yapıştırırken bazıları yere oturdu.

Bugünkü eylem, iklim aktivistlerinin İtalya’daki misal ikinci hareketi oldu. Aktivistler, 4 Kasım’da başkent Roma’da sergilenen Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un “Ekici (The Sower)” isimli tablosunu sebze püresi fırlatarak hedef almıştı.

İklim aktivistleri, yakın zamanda Norveç’te Edvard Munch’un “Çığlık”, Hollanda’da Johannes Vermeer’in “İnci Küpeli Kız”, Almanya’da Fransız ressam Claude Monet’in “Les Mueles” (Saman Yığınları), İspanya’da da İspanyol ressam Francisco de Goya’nın “La maja desnuda” (Çıplak Maya) ve “La maja vestida” (Giyinik Maya) tablolarına yönelik aksiyon yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu