Haber

Gölcük Aquapark tamamlandı… Açılış zamanı

KOCAELİ (İGFA) – Gölcük Değirmendere-Halıdere kıyı düzenlemesinde çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamındaki çift kaydıraklı aquaparkta sona yaklaştı. Projeyi gezen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Aquaparkı yakında hizmete açacağız” dedi.

Kent genelinde uyguladığı çevre dostu hizmetlerle kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Değirmendere-Halıdere ortasındaki çalışmalarını tamamladı. Proje kapsamında çift kaydıraklı aquapark da yapıldı. Lider Büyükakın, üretimi tamamlanan çift kaydıraklı aquaparkı gezdi. Önder Büyükakın’a, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer eşlik etti.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET GÜZERGAHLARI

Gölcük Değirmendere-Halıdere midshore projesi 37 bin metrekare alana sahip. Projenin 19 bin m²’si vatandaşların rahat vakit geçirmesi için yeşil alan olarak ayrıldı. 1.350 metre sahil uzunluğuna sahip olan projede vatandaşlar için yürüyüş ve bisiklet yolları yapıldı.

Projede yer alan aquaparkta çalışmalar tamamlandı. Projede 2 adet spiral kaydıraklı aquapark, damla havuzu ve sprey hareketli su oyun alanı yer alıyor. Ayrıca aquapark alanında hizmet verecek 185 m2 alana sahip idari bina ile lavabo ve soyunma odalarının bulunduğu bir bina bulunmaktadır.

“YAKINDA HİZMETE AÇACAĞIZ”

Projeyi gezen Önder Büyükakın, “İzmit Körfezi’nin eski günlerine kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Koyumuzun etrafını yeşil alanlarla çevirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz 37 bin m² alana sahip Gölcük Değirmendere ile Halidere arası kıyı projemizi tamamladık. Bu projemizde çocuklarımızın güzel vakit geçirmeleri için aquapark yaptık. İnşallah en kısa zamanda hizmete açacağız” dedi. Alan içerisinde 1 adet çocuk oyun alanı, 1 adet fitness alanı, onarılan futbol sahası, futbol sahası idari binası ve belediye ekipmanları vatandaşlar tarafından kullanılmaktadır.

ÇEVRE YÖNETMELİĞİ DEVAM ETMEKTEDİR

Projede 45 araç kapasiteli açık otopark, 384 m² kapalı alana sahip restoran binası ve cami binası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 384 m2 kapalı alana sahip olan restoran binası tamamlanma aşamasına gelmiştir. Mescit binası ve basketbol sahası vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. 20 bin m2’lik alanda elektrik ve sulama tesisatı işlerinin %90’ı tamamlandı. Bitkisel peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu