Ekonomi

Fastenal Hisseleri Kazanç ve Gelir Beklentilerini Aştıktan Sonra Yükseliyor

Fastenal (FAST) hisseleri, şirketin hem kar hem de gelir beklentilerini aşan son üç aylık mali sonuçlarını açıklamasının ardından Perşembe günü değer kazandı.

Endüstriyel ve inşaat ekipmanı distribütörü olan şirket, dördüncü çeyrekte hisse başına kazanç (EPS)’in, mali analistlerin 0,45 $ olan tahmininin 0,01 $ üzerinde, 0,46 $ olduğunu bildirdi. Çeyreklik gelir, geçen yılın aynı dönemine göre %3,7 artışla 1,76 milyar dolar olarak açıklandı ve tahmin edilen 1,75 milyar doları aştı.

FAST hisseleri bu yazının yazıldığı sırada %5’in üzerinde artış gösterdi ve şu anda hisse başına 67$ fiyat seviyesinin biraz üzerinde işlem görüyor. İşlem seansının başlarında hisseler 68,68$ gibi yüksek bir fiyata ulaştı.

Şirket, 2023 ve 2022 yıllarında faaliyete geçen tesislerinde önemli bir büyüme kaydetti ve sahadaki lokasyonların genişlemesi nedeniyle dördüncü çeyrekte daha fazla ünite sattı. Şirket aynı zamanda büyük müşterilerine yönelik satışlarda da artış kaydetti.

Ayrıca döviz kurlarının satışlar üzerindeki etkisi bir önceki yıla göre yaklaşık on baz puanlık olumlu etki yaratırken, yaklaşık doksan baz puanlık olumsuz etki gözlendi.

Hisse senedine Tutma tavsiyesi ve 60$ fiyat hedefi veren Jefferies’in mali analistleri, mali sonuçların genel olarak piyasa beklentileriyle uyumlu olduğu yorumunu yaptı.

Analistler, “Bu çeyrekte günlük satış büyümesi %3,7 olarak gerçekleşti ve bu da %3,6 civarındaki piyasa tahminlerine yakın” dedi. “Bazıları Ekim ve Kasım aylarında günlük satış büyümesinin sırasıyla +%1,9 ve +%3,8 olduğunu belirtebilir. Ancak Aralık ayındaki günlük satışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre herhangi bir değişiklik göstermedi.

“Aralık ayında irtibat personeli satışları %1,9 azalırken, güvenlik ürünleri satışları %11,2, diğer ürünlerin satışları ise %6,4 arttı. İmalat sektörüne satışlar tüm çeyrekte yaklaşık %5,2 artarken, diğer ürünlere satışlar %6,4 arttı. pazarları yaklaşık yüzde 7,0 oranında arttı.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu