Ekonomi

Ermenistan ve ABD arasında ortak askeri tatbikat

Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uluslararası barışı koruma misyonlarına katılım hazırlıkları kapsamında, Ermenistan ve ABD, 11 Eylül – 20 Eylül tarihleri ​​arasında Ermenistan’da ‘EAGLE PARTNER 2023’ adlı ortak askeri tatbikat düzenleyecek.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, tatbikatın amacının Ermenistan askerlerini uluslararası barışı koruma misyonlarına hazırlamak olduğu belirtilirken, tatbikatlara Ermenistan ve ABD’den kaç askerin katılacağı bilgisi yer almadı.

Bölgede Rus askerleri de bulunuyor.

Ermenistan’da askeri üssü bulunan Rusya, 1991 yılına kadar Sovyetler Birliği’nin modülü olan Güney Kafkasya bölgesinde kendisini değerli bir güç olarak görüyor.

Rusya, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 2020 yılında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan ikinci savaşı sona erdiren barış anlaşmasının devamını sağlamak amacıyla bölgede barış gücü bulunduruyor.

Rusya’yı eleştirdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan hafta sonu İtalya’nın La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki “saldırganlığı” karşısında Rusya’nın Ermenistan’ın güvenliğini garanti edemeyeceğini söyledi.

Paşinyan, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’nın Ermenistan’ın güvenlik ihtiyacını karşılayamadığını belirtti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Paşinyan’ın dünkü açıklamalarına katılmadığını belirterek, “Rusya bu bölgenin ayrılmaz bir parçası. Rusya, bölgedeki durumun istikrara kavuşmasında tutarlı ve çok önemli bir rol oynuyor. Bunu yapmaya devam edecek.” “

savsat-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu