Haber

Çukurova’da yeni dönem

Çukurova Belediye Meclisi tarihi kararlar alırken, Önder Soner Çetin tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

DEVRİMCİ KARARLAR

Çukurova Belediye Meclisi aldığı kararla yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Alınan karara göre, yeni yapılaşmaya açılan alanlarda yükseklik sınırı 5 kat ile kaldırılarak asma ve çekilebilir katlar yasaklandı, bodrum kat otoparkı zorunlu hale getirildi, zemin etütlerinin daha ciddiyetle yapılacağı açıklandı. belediye tarafından yapılmış ve fore kazık sistemine geçileceği belirtilmiştir.

BELEDİYE LİDERLERİNE ÇAĞRI

Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova için tarihi bir gün olduğunu belirterek, alınan kararların Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanacağına inandığını ifade etti. Önder Soner Çetin, diğer ilçe belediyelerinin liderlerine seslenerek, “Aynı kararları alırsanız Adana gelecekte olabilecek bir depreme tam anlamıyla hazırlanır” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yıkımdan olumsuz etkilenen 11 ilde afetin yaralarını sarmaya çalışan Çukurova Belediye Meclisi, tarihi bir karara imza attı.

Soner Çetin başkanlığında toplanan Çukurova Belediye Meclisi’nde alınan kararla yeni açılan alanların yüksekliği 5 kat ile sonlandırıldı, asma ve çekilebilir döşemeler yasaklandı, bodrum kat otoparkı zorunlu hale getirildi.

MÜTEAHHİTLER RAHATSIZ OLMAMALI

Komisyon raporunun oybirliği ile alınmasının ardından Meclis üyelerine teşekkür eden Önder Soner Çetin, kararı “tarihi” olarak nitelendirerek, “Oy veren tüm meclisimize teşekkür ediyorum” dedi. “Adana için bir başlangıçtı” sözlerini kullanan Önder Soner Çetin, “İleride bu kararı alan meclise halk minnet duyacaktır. Tedbirlerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Boy sonu kararımız devam etmelidir. müteahhit arkadaşlarımızı rahatsız etmeyin.Bu karar müstakil ev yapmak isteyenleri de etkileyecek.Bu meclis başka kararlar da alacak.Özellikle sismik izolatör veya sönümleyici sistemini ciddi bir şekilde araştıracağız ve bilim adamlarından görüş alacağız. Yönetmelikte zorunlu kılınmadığı takdirde plan notlarına işleyerek uygun göreceğiniz bir sistemi hayata geçireceğiz.”

ASKILI VE ÇİZİMLİ ZEMİN YASAĞI

Başkan Soner Çetin, Çukurova ilçesinde asma kat ve çekmece kat yapımına izin vermeyeceklerini belirterek, “Çünkü birçok asma ve çizim katta kolonların kesildiğini veya hasar gördüğünü ve genişletme çalışmalarının yapıldığını görüyoruz. Bu önlemleri almak zorundayız. Bir binada bodrum kat otoparkının olması binaya değer kattığı gibi depreme dayanıklı olmasını da sağlar. Adana’da otopark büyük sorun. Bu sorun da çözülecektir. İnsanlar ev ararken otoparklı olanı tercih ediyor. Bunun dışında herhangi bir istisnaya izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

ZEMİN ETÜDÜ DAHA CİDDİ YAPILACAK

Belediyemizde jeofizik mühendisi sayısının artacağını ve zemin etütlerinin eskisinden daha önemli hale geleceğini anlatan Belediye Başkanı Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Zemin araştırmalarını daha da ciddiye alacağız. Kendi personelimiz ile zemin etütleri yapacağız. Kimse şikayet etmesin Çukurova Belediyesi’ndeki çalışmalarımız yavaş ilerliyor noter değiliz onaylayıp gönderemiyoruz. Ayrıca ek önlem alınması gereken yerlere fore kazık sistemi kazandıracağız. Bundan sonra Adana’da üretim işi yapanların önünde yeni bir sayfa açılıyor. Herkes ona göre davranacak. İnsanların can güvenliğini birinci derecede düşünecek ve buna göre yaşam alanları oluşturacaktır.”

İLÇE BELEDİYE LİDERLERİNE ÇAĞRI

Belediye Başkanı Soner Çetin, diğer ilçe belediye başkanlarını davet ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün tarihi bir gün. Ama işimiz bitmedi. Hala çalışacak günlerimiz var. İnşallah Büyükşehir Belediye Meclisi de aynı yönde kararlar alır. Dün de söylediğim gibi Çukurova’da 6.7 olarak hissedilen deprem diğer ilçelerde 4.9 ve 5.1 olarak hissedildi. Buradan diğer ilçe belediye başkanlarını davet ediyorum. Aynı kararları almalarını öneririm. Bu sayede tüm ilçelerimiz depreme hazır olacak. Büyükşehir Belediyesi’ndeki pahalı meclis üyelerinin bu kararları onaylayacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm, birebir fikirlerimiz olduğunu biliyorum. Tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Bugün Adana’nın gelecekte olası bir depremde yaşayacağı can kaybının önüne geçilmiş oldu.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu