Haber

CHP’den şaşırtan strateji: İstanbul’da Erdoğan ve İmamoğlu senaryosu

Altılı Masa, 14 Kasım Pazartesi günü DEVA Partisi’nde bir araya gelecek. Toplantının gündeminde Masa’nın genişlemesi ve ortak adayın stratejisi ele alınacak. Geçtiğimiz günlerde bu hususlarda yaşanan tansiyonlardan sonra Masa’nın bu toplantıda güven tazelemesi bekleniyor.

Gazeteci Sedat Bozkurt, bugünkü yazısında Masa’nın gündemine ait yeni bir iddiayı lisana getirdi. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ittifak çalışmalarını mahallî seçimlerde de devam ettirmek istediğini belirten Bozkurt, belediye liderlerini birinci etapta cumhurbaşkanlığı yarışının dışına çekmesinin nedeninin de bu strateji olabileceğini tabir etti.

Bozkurt şu görüşlere yer verdi: “Ben dahil çabucak hemen herkes cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine odaklanmışken Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeniden hepimizi şaşırtan bir bilgi ulaştı. Kılıçdaroğlu masanın yaptığı çalışmalarla, seçimlerden 9 ay sonra yapılacak mahallî seçimlerin kontağını kuruyor. Bunu da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurmaya çalıştığı stratejisine eklemiş yani.

Seçimler sonrasında istenilen sonuç alınırsa koalisyonu oluşturan partilerin ittifakı lokal seçimlerde de sürecek ve ortak adaylarla hem başkanlık hem de meclislerde çoğunluk iktidar olmanın da avantajıyla elde edilecek. Masa burada da çalışmaya devam edecek. Masanın ömrü epey uzun olacak üzere.

İlk seçimlerde istenilen ölçüde muvaffakiyet edilemezse, mahallî seçimler değerle ele alınacak ve millet ittifakı modeli tekrar işletilecek. Burada gaye bu sefer belediye meclislerinde de çoğunluk sağlamak. Kılıçdaroğlu’nun bu uzun vadeli planlaması, belediye liderlerini birinci etapta cumhurbaşkanlığı yarışının dışına çıkarması da “bununla bağlantılı olabilir mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

Düşünsenize, cumhurbaşkanlığında karşı karşıya gelmeyen Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmiş ve umudunu mahallî seçimlere bağlamış Erdoğan ile İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde karşı karşıya gelebilir mi? Olabilir mi? Olabilir…” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu