Haber

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm davasında yeni bulguları açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Mustafa Destici, eski BBP genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun düşen helikopterde hayatını kaybetmesine ilişkin, “İsrarlı takiplerimiz sonucunda tüm devlet kurumları bu konuda ciddi bir çalışma yürütüyorlar. çok farklı bulgulara ve belgelere ulaştı.Dava açılacak ve kimin ihmali, kusuru, kastı veya hatası varsa hepsinin kanun önüne çıkarılacağını söyledi.

Sivas İmranlı Türkkeşlik Köyü Derneği’nin Ataşehir Kayabaşı’nda düzenlediği etkinliğe katılan Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm vakasında yeni bulgulara ulaşıldığını söyledi.

Olayı ilk günden beri takip ettiklerini anlatan Destici, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı da sayarsak dosya 3 kez düştü. 3 takipsizlik kararını da kaldırdık. •Kusur ve ihmalden yargılananların önemli bir kısmı ceza aldı.” hatırlattı.

Kahramanmaraş’taki ağır ceza mahkemesinde dava ve asıl soruşturma dosyasının bulunduğunu belirten Destici, şöyle devam etti:

“Tabii herkes haklı olarak ‘Süreç neden bu noktaya geldi, 14 yıl oldu’ diye soruyor. Haklılar tabi ki haklılar ama hepiniz biliyorsunuz ki olay anında Türkiye’de FETÖ’nün etkisi vardı.Bütün olaylar buna göre şekillendi. Sıkıntımız bu yüzden.Önce Ergenekon dediler, sonra başka bir şey dediler.Sonra hükümet dediler, sonra başka bir şey dediler.Sonunda hep oyalandılar ve doğruları istedikleri taraflara çekmeye çalıştılar. onları şüphe altına almak için.”

Destici, olaya başından beri kaza demediklerini ancak devletin önemli kurumlarının başında bulunanların olaya kaza olarak yaklaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Son 1-2 yıla kadar… Israrlı takiplerimiz sonucunda şu anda tüm devlet kurumları bu sorun üzerinde önemli bir şekilde çalışıyor. Çok farklı bulgulara ve belgelere ulaştılar. Bunlar yargıya getirildi. mahkeme,savcılığa.yakın zamanda yeni bir dava açılacak.bu belada kimin ihmali, kimin kusuru,kimin kastı,hatası varsa hepsi kanun önüne çıkarılacak.hepsi cezasını çekecek hakediyorlar.”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekili seçiminde ise kendisine oy vermek isteyen Türkkeslik köylülerinden Destici, beraberinde getirdiği oy pusulasını açarak nasıl oy kullanılacağını anlattı.

haberkesap.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu