Haber

Bakan Göktaş, depremin altıncı ayında duygusal bir video klip paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremin 6. ayında duygusal bir video klip paylaştı. Bakan Göktaş, “Yüzyılın fedakarlıklarıyla yüzyılın felaketini aştık” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen, 11 ilde binlerce binanın yıkıldığı ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin üzerinden 6 ay geçti. Sarsıntıların ardından yaralar iyileşmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, depremin altıncı ayında sosyal medya hesabından duygusal bir klip paylaştı. Bakan Göktaş, depremlerin ardından 85 milyon vatandaşın tek yürek olduğunu vurguladı.

“Bu fedakarlığı, bu kahramanlığı kelimelerle anlatmak mümkün değil”

Depremler sonucunda evlerin yıkıldığını, yüreklerin paramparça olduğunu hatırlatan Bakan Göktaş, şunları söyledi:

“Benzersiz bir dayanışma ve birlik ruhu gösterdik. Türkiye’nin kendi sonu olmadığını tüm dünyaya kanıtladık. Tarihimizin en acılı günlerinde önce yüce Rabbimize sonra aziz milletimize sırtımızı yasladık. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde hükümet olarak ilk andan itibaren şok bölgesinde vatandaşlarımızın yanında olduk.Acılarını paylaştık.Yaralarını sarmak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.Vatandaşlarımıza hizmet ettik. sarsıntının ilk anından itibaren 11 bini aşkın meslektaşımızla bu süreçte bazı arkadaşlarımız kayıpları olsa da sahada görev yaptı olmaya çalıştılar bu fedakarlığı bu kahramanlığı tarif etmek mümkün değil kelimelerle.”

“Yaralarımızı hep birlikte sardık, sarmaya da devam edeceğiz”

Bu süreçte vatandaşların her sözünü dinlediklerini belirten Göktaş, “Her davette bize ulaşan elleri sımsıkı tuttuk. Her talebi bir an önce yerine getirmek için gece gündüz sahada kaldık. Felaketlerin üstesinden geldik. Yüzyılın fedakarlıkları ile yaralarımızı hep birlikte sardık, bu musibeti sarmaya devam edeceğiz. Ancak pahalı olan illerimizi depremin yan etkilerine terk etmeyeceğiz. Sizleri sadece depremlerin tanıdığı şehirler olmaktan daha da uzaklaştıracağız.” “Aziz milletimiz için her şeyin en iyisini sunmaya hız kesmeden devam edeceğiz. İnancımızı koruyacağız ve güzelliği güçlendirmeyi umuyoruz. Hep birlikte yeni Türkiye’yi daha aydınlık ufuklara taşıyacağız.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu