Yaşam

Alanya, Cumhuriyetin 100’üncü yılını Büyükşehir Belediyesi’nin Sefo konseriyle kutladı

Cumhuriyetin 100’üncü yılı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği muhteşem Sefo konseri ve drone gösterisiyle Alanya’da kutlandı. Konser alanını dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Önder Muhittin Böcek, “Biz ne sizi, ne de eserinizi geçeceğiz. Biz ne Atamızdan, ne de Cumhuriyetten geçiyoruz. Yaşasın Cumhuriyet. Daima Cumhuriyet. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. “Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında Alanya’da Sefo konseri düzenledi. Alanya Belediyesi’nin arkasındaki alanı dolduran binlerce Alanyalı, Sefo’nun şarkıları ve 500 drone ile gerçekleştirilen gösteriyle muhteşem bir gece geçirdi. Ellerindeki bayraklarla konser alanını kırmızı beyaza boyayan vatandaşlar, Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Lideri Eray katıldı. Fazilet, meclis üyeleri de katıldı. Konser alanına geldiğinde Alanya halkının büyük ilgisiyle karşılanan lider Muhittin Böcek, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Elinde Türk bayrağıyla sahneye çıkan Lider Böcek, 10. Yıl Marşı’na elinde dalgalanan bayrakla eşlik etti.

 

İNANILMAZ DRONE GÖSTERİSİ

Vatandaşların telefon ışıkları ve bayraklarla gerçekleştirdiği gösteri renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik alanında 500 drone ile gerçekleştirilen süper gösteri büyük beğeni topladı. Yüzlerce drone havalanarak gökyüzüne Türk Bayrağı, 100. yıl logosu, 29 Ekim 1923 ve Atatürk silüetleri çizildi. Vatandaşlar bu unutulmaz anları telefonlarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştirdi.

 

UMUTSUZLUĞA DÜŞTÜĞÜNÜZDE 100 YIL ÖNÜNÜ DÜŞÜNÜN

Gösterinin ardından coşkulu kalabalığa seslenen Önder Muhittin Böcek, “28 Ekim 1923’te “Beyler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” diyen Atalarımızın en büyük devrimi Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun.”

Cumhuriyetimizin asırlık bir çınar kadar görkemli ama bir o kadar da genç ve dinamik olduğunu belirten Önder Böcek, “Atamızın dediği gibi, ‘Ey yükselen yeni nesil! Sen bağımsızlıksın. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizlersiniz.’ Yorulduğunuzda, umutsuzluğa kapıldığınızda, hatta pes etmek üzere olduğunuzda 100 yıl öncesini düşünün. Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı düşünün. “O an Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi, ihtiyacınız olan gücün damarlarınızdaki asil kanda olduğunu anlayacaksınız” dedi.

 

SEN CUMHURİYETİN YÜZÜSÜN ANTALYAM ALANYAM

Başkan Muhittin Böcek büyük bir coşku ve heyecanla konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bugün bir Yörük çocuğu olan Muhittin olarak doğduğum topraklarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı isem bunun adı Cumhuriyettir. Cumhuriyet, bu topraklarda büyümüş ve ölüme en yakın olduğum anda onu hastane koridorunda kurtaracak olan doktorun inadıdır. Cumhuriyet, Alanya’da sebze ve meyve yetiştirmek için canla başla çalışan çiftçidir. Cumhuriyet, her konuğunu güler yüzle ağırlayan bir turizm profesyonelidir. Cumhuriyet, bu vatan ve bayrak için gözünü kırpmadan şehit olan Mehmetçiktir. Sen Cumhuriyet’sin, biz de Cumhuriyet’iz. Onun için siz Cumhuriyetin, Antalyam’ın, Alanyam’ın yüzüsünüz.”

 

SİZİ VE ÇALIŞMALARINIZI GEÇEMİYORUZ

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anan Önder Böcek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ne sizi, ne de sizi geçeceğiz. İşler. Biz ne atalarımızdan ne de Cumhuriyet’ten kalan bir mirasız. Yaşasın Cumhuriyet. Daima Cumhuriyet. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türküm diyen için ne sevinçtir.

 

SEFO İLE CUMHURİYET COŞKUSU

Konuşmanın ardından ünlü rap sanatçısı Sefo sahne aldı. Güzel müziğiyle Alanyalıları büyüleyen Sefo, mükemmel bir konser verdi. Alanyalılar Cumhuriyeti müzikle kutlarken büyük coşku yaşadı. Önder Böcek, konserin ardından Sefo’ya çiçek ve tablo hediye etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu