Haber

Ajax yöneticileri Kerem Aktürkoğlu’na hayran kaldı

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray evinde Kayserispor’u 6-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılılar böylece ligdeki yenilmezliğini sürdürerek bunu 13’e çıkardı. Aslan bu maçla birlikte bu sezon Süper Lig’de 14. iç saha maçına çıktı.

Galatasaray, söz konusu müsabakalarda 13 galibiyet alırken, bir kez de kaybetti. 1 maç berabere bitti. Sarı-Kırmızılılar, evinde 2. haftada Giresunspor’a 1-0 mağlup oldu.

Okan Buruk ile devam

Sezon başında Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, yaklaşık 6 aylık bir sürede bir önceki sezonun izlerini tamamen sildi. Takvim’de yer alan habere göre şampiyonluk yarışının zirvesinde yer alan Cimbom’da yönetimin 49 yaşındaki teknik direktörle uzun vadeli bir planlama düşündüğü ortaya çıktı.

Başkan Dursun Özbek ve ekibi, önce 1+1 yıllık sözleşme imzalanan Okan Buruk’un 1 yıllık opsiyonunu devreye sokacak. Ayrıca Özbek yönetimi, görev sürelerini de göz önünde bulundurarak sözleşmeye 3 yıl daha opsiyon eklemeyi planlıyor.

30 milyon TL kazanacak

Sarı-Kırmızılı grupta 1+3 yıl kalması planlanan ve bu dönem şampiyonluk için koşan Okan Buruk’un yıllık geliri giderek artacak. Bu sezon 17 milyon TL kazanan Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, opsiyonun devreye girmesiyle gelecek sezon 20 milyon TL kazanacak. Dursun Özbek yönetiminin çalışmaya devam etmesi halinde kademeli olarak artacak olan Buruk’un geliri 30 milyon TL’yi bulacak.

Hollandalılar şaşırdı

Icardi’nin performansı Kayseri’yi 6-0’lık galibiyete damgasını vururken, Arjantinli yıldız Zaniolo’nun yanı sıra takımdaki iki genç yetenek de Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı. Özellikle Ajax, sağ bek arayışları doğrultusunda Galatasaray’dan Boey’i bir süredir takip ediyor ve maçlara temsilci gönderiyor. Hollandalı kulübün gözlemcileri, Boey’nin Kayserispor karşısında sergilediği performansa tam not verdi. Ancak asıl hayran oldukları isim Kerem Aktürkoğlu oldu.

Raporlarda ayrıntılı olarak kaydettiler

Genç oyuncunun Icardi’ye yaptığı harika pas, frikikten attığı harika gol ve hücum hareketlerine etkisi scout raporlarına detaylıca yansıdı. Avrupa’dan birçok kulüp tarafından takip edilen Boey’e artık yüksek bir teklif geleceği kesinleşti. Galatasaray Yönetimi de Fransız futbolcuyu 20 milyon Euro ve üzerine satmaya hazırlanıyor.

“İstikrar devam ederse Kerem’i alırız”

Kerem için de benzer bir teklif gelecek gibi görünüyor. 24 yaşındaki milli futbolcuyla bir süredir Fransız ve Alman kulüpleri ilgileniyor ancak resmi bir temas sağlanamıyordu. Ajax’ın istikrarını koruması halinde Boey ile birlikte Kerem’i de kadrosuna katmak isteyebileceği belirtiliyor.

haber-sogut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu