Haber

Adana’daki depremde yıkılan binaların enkazı güvenlik kameralarıyla izleniyor

Adana’da Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların enkazı, İl Emniyet Asayiş Sistemi ve çevredeki güvenlik kameraları tarafından anbean korunarak izleniyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan bilgiye göre, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Başsavcılık bünyesinde kurulan “Deprem Araştırma Bürosu” faaliyetlerine devam ediyor.

Enkaz sahalarındaki pahalı ve kişisel eşyalar makul bir alanda toplanırken, kentte yıkılan binalardaki üretim kusurlarına ilişkin soruşturma titizlikle yürütüldü.

Daire adları belirtilerek başka yerlere konulan eşyaların tasnifi, Cumhuriyet savcısı gözetiminde görüntü kaydı yapılarak yapılır.

Ayrıca kentteki Mete, Sami Beyefendi, Ekim, Alpargün, Belük, Sinem, Meblağ Yapı, Zeray, İhsan Bayram, Özgür ve Kubilay apartmanlarının enkazı da Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve kent çevresindeki güvenlik kameraları ile izleniyor.

Başsavcılık tarafından yürütülen çalışmanın ardından depremzedelerin değerli eşyalarının yasal süreç içerisinde sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.

kucukcekmeceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu