Haber

TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası Başlıyor

TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası Tenis Eskrim Dağcılık (TED) basın toplantısı SporKulüpte gerçekleşti.

Toplam 25 bin dolar ödüllü kapalı kort kadınlar tenis turnuvası olan 23. TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası, bu yıl 22-29 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında TED Spor Kulübü’nde gerçekleştirilecek.

Turnuvanın tekler ve çiftler kategorilerinde Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, İpek Öz, Ayla Aksu, Başak Eraydın, Melis Sezer, Şehrazat Dağcı, Defne Çırpanlı, Leyla Nilüfer Elmas, Deniz Turan, Tabiat Türkmen, Selina Atay, Başak Akbaş ve Melis Ayda Uyar. Toplamda 14 sporcu yarışacak. Turnuvanın tekler finali 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 13.30’da gerçekleşecek.

Organizasyonun basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz ile milli sporcular Pemra Özgen, İpek Öz ve Çağla Büyükakçay katıldı.

Turnuvaya ev sahipliği yapan TED Spor Kulübü’ne ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan TTF Başkanı Cengiz Durmuş, “Cumhuriyetimizin 100. yılında 23 yıldır düzenlenen en anlamlı turnuvayı düzenleyeceğiz.”

Cumhuriyetin 100. yılında Türk bayrağını tüm dünyada Türk sporcuların temsil ettiğini belirten Durmuş, şunları kaydetti:

“Sporcularımızın bu turnuvaya katılması çok güzel. Tesisler açısından da güzel haberlerimiz olacak. Daha sonra farklı organizasyonlarımız olacak. Bu turnuvaları düzenlemek kolay değil. 23 yıldır kadın sporcularımız spor yapıyor. Bu turnuvayı zorluyoruz ve birinciliği elde ediyoruz. Avrupa’da ve dünyada bilinenden daha fazla tenis ülkesi olarak tanınıyoruz. Kulüp, federasyon ve sporcu bağları çok iyi yapılandırılmış. Hiçbir şey mükemmel olmasa da gerçek bir strateji ile ilerliyor. Geleceğimiz olan çocuklar tüm dünyada başarılı olmaya devam ediyor. Turnuvalar bu sporcuları zirveye taşımak için atılan önemli adımlardır. Kulüplerimiz, sponsorlarımız ve sporcularımız büyük bir ailedir “Başarı için dev bir ordu olduk” sporcular.”

MEHMET EMİN TINAZ: İYİ BİR TURNUVA OLMASINI UMARIM

Prof. Dr., TED Spor Kulübü Başkanı olarak bu turnuvayı 100. yılında görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Dr. Mehmet Emin Tınaz, “23 yıldır bu turnuvada bir kız çocuğunun şampiyon olduğunu görmedik, bu sene de inşallah olur. Hepsi buradalar, başarılar diliyorum. Güzel bir turnuva olacağını umuyorum. Kutlamanın son günü olan 29 Ekim’de hepinizi buraya davet ediyorum. “Olacak” dedi.

PEMRA ÖZGEN: FİNALLERİN 29 EKİM’DE OLMASI ÇOK MEMNUNİYETLİ BİR DUYGU.

2019 Cumhuriyet Kızları finalisti milli atlet Pemra Özgen ise, “Bu turnuvayı oynamak bizim için özellikle benim için çok anlamlı, finalin 29 Ekim’e denk gelmesi bizi çok mutlu eden bir duyguydu. Umarım içimizden biri olur.” Tekrar finale çıkıp kazanacağız. Herkese başarılar diliyorum, “Teşekkür ederim” dedi.

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY: ÇOK KEYİFLİ BİR HAFTA GEÇİRMEMİZİ DİLERİM

Milli atlet Çağla Büyükakçay, ülkemizin en geleneksel uluslararası turnuvası olan ve 23’üncüsü düzenlenen Cumhuriyet Kızları’na destek veren herkese teşekkür ederek, “Aslında bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle her yerde etkinlikler var ama Cumhuriyeti her yıl bu hafta burada kutluyoruz. Bu yıl 100. yıl olması nedeniyle başarılı olmak hepimiz için çok değerli olacaktır. Umarım harika bir hafta geçiririz ve ben şahsen Cumhuriyetin 100. yılını kutluyorum. Cumhuriyet olarak sizleri maçlarımıza davet ediyoruz. İyi bir seyirci bizi motive edecektir.” dedi.

İPEK ÖZ: CUMHURİYETİN 100. YILINDA BU TURNUVAYI BİR TÜRK SPORCUSUNUN KAZANMASINI İSTERİM

Milli atlet İpek Öz, her yıl bu turnuvada oynarken çok heyecanlandıklarını belirterek, “Bu turnuva hepimiz için gerçekten çok önemli. Türkiye’nin en eski turnuvalarından biri ama bu yıl daha da güzel olacak. İnşallah” dedi. Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu turnuvayı bir Türk sporcu kazanacaktır.” “Ve bu yılı da Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde taçlandıracağız. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu