Haber

Selahattin Demirtaş: DEM Partisi kimsenin destekçisi değil

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da aday çıkarması kesinleşen DEM Parti’nin uygulayacağı strateji nedeniyle tutuklanan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu açıklamayı yaptı: “DEM Parti kimsenin desteği değildir. “

“BAZIMIZ REAKTİFTİR”

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre DEM Partisi Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, cezaevindeki Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek yerel seçimlerle ilgili konuştu. Demirtaş, DEM Partisi’nin örgütlü bir şekilde hazırlanması gerektiğini belirterek, son genel seçimde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sırrı Sakık, “Kişisel kanaatimce 2 seçimde CHP adaylarına oy verdik ama bize karşı yapılan antidemokratik saldırılara karşı bir-iki zayıf tepki dışında güçlü bir destek alamadık.” söz konusu. Sakık, açıklamasında tabanın önemli bir etkisi olduğunu belirterek, “Biz onlarla herhangi bir protokol imzalamadık ve bir beklentimiz de yoktu, sadece demokrasi talebinde bulunduk.” söz konusu.

“İMAMOĞLU’NUN KAYBI BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL”

Sakık, seçime kendi adaylarıyla gireceklerini söylediklerinde bazı kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kaybedeceği gerekçesiyle bu karara tepki gösterdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Şimdi biz seçime kendi adaylarımızla gireceğiz diyoruz, ‘İmamoğlu kaybedecek’ diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan benzer iki bloğun kayıp ve kazançları değil, önemli olan bizim için önemli olan 3. yol siyaseti olarak demokratik siyasetin geliştirilmesi.”

“CHP, BELEDİYELERDE KÜRTLERE HAK VERMEDİ”

Geçmişte CHP’ye verdikleri destekten dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Sakık, İstanbul ve Ankara’da “CHP’nin belediyelerin etrafında milliyetçi ve Kürt karşıtı kesimleri topladığını gördüklerini” ve belediyelerin haklarını tanımadıklarını söyledi. Kürtlerin belediyelerde olduğunu, belediyelerin İYİ Parti ve MHP’nin “arka bahçesi” haline geldiğini. ” söylenmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu