Ekonomi

Merck’in KEYTRUDA’sı serviks kanseri çalışmasında postivie Faz 3 sonuçları gösterdi

RAHWAY, N.J. – Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dışında MSD olarak bilinen Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK), kemoradyoterapi (CRT) ile birlikte bir anti-PD-1 tedavisi olan KEYTRUDA ile tedavi edildiğinde yüksek riskli lokal olarak ilerlemiş serviks kanseri olan hastalar için genel sağkalımda (OS) önemli bir iyileşme gösteren Faz 3 KEYNOTE-A18 çalışmasının olumlu sonuçlarını açıkladı.

Bağımsız Veri İzleme Komitesi’nin önceden belirlenmiş ara analizi, KEYTRUDA ve CRT kombinasyonunun tek başına CRT’ye kıyasla OS’de istatistiksel olarak anlamlı ve klinik olarak anlamlı bir iyileşmeye yol açtığını ortaya koymuştur. KEYTRUDA’nın güvenlik profili önceki çalışmalarla tutarlıydı ve yeni bir güvenlik endişesi tespit edilmedi.

ENGOT-cx11/GOG-3047 olarak da bilinen KEYNOTE-A18 çalışması, daha önce 2023 yılında progresyonsuz sağkalım (PFS) olan diğer birincil sonlanım noktasını karşılamıştır. Avrupa Tıbbi Onkoloji Derneği (ESMO) 2023 Kongresi’nde sunulan bu bulgular, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin Ocak 2024’te FIGO (Uluslararası Jinekoloji ve Obstetrik Federasyonu) 2014 Evre III-IVA serviks kanserli hastaların tedavisinde CRT ile birlikte KEYTRUDA onayını destekledi.

Merck Araştırma Laboratuvarları küresel klinik geliştirme başkan yardımcısı Dr. Gürsel Aktan, bu sonuçların önemine değinerek Merck’in KEYTRUDA’nın çeşitli kanser türlerinde hastalığın erken evrelerindeki rolünü keşfetme konusundaki kararlılığını vurguladı. Çalışmanın genel baş araştırmacısı Profesör Domenica Lorusso, bu bulguların lokal olarak ilerlemiş serviks kanseri olan hastalar için önemini yineledi.

ABD’de KEYTRUDA’nın serviks kanserinde onaylanmış iki endikasyonu daha bulunmaktadır: tümörleri PD-L1 eksprese eden persistan, rekürren veya metastatik serviks kanserli hastalar için bevasizumab ile birlikte veya bevasizumab olmadan kemoterapi ile kombinasyon halinde ve tümörleri PD-L1 eksprese eden kemoterapi sırasında veya sonrasında hastalık progresyonu olan rekürren veya metastatik serviks kanserli hastalar için tek ajan olarak.

KEYNOTE-A18 çalışmasına 1.060 hasta kaydedilmiş ve KEYTRUDA artı CRT ile plasebo artı CRT karşılaştırılmıştır. Çalışmadan elde edilen sonuçlar yaklaşan bir tıbbi toplantıda sunulacak ve dünya çapındaki düzenleyici makamlarla paylaşılacaktır.

Rahim ağzı kanseri dünya genelinde kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türüdür ve 2024 yılında ABD’de tahmini 13.820 yeni vaka ve yaklaşık 4.360 ölüm beklenmektedir.

Bu haber Merck & Co. Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Merck & Co. şirketinin son KEYNOTE-A18 denemesinden gelen olumlu haberlerin ardından, yatırımcılar ve paydaşlar şirketin mali sağlığı ve pazardaki konumuyla ilgilenebilir. Merck, 305,21 milyar dolarlık önemli piyasa değeri ile ilaç endüstrisinde ağırlığını korumaktadır. Şirketin inovasyona ve KEYTRUDA’nın kullanım alanlarını genişletmeye olan bağlılığı, performans ölçütlerine ve stratejik konumlanmasına yansımaktadır.

Merck’in finansal dayanıklılığını vurgulayan bir InvestingPro İpucu, şirketin uzun bir süre boyunca tutarlı hissedar değeri yaratma yeteneğini gösteren, 54 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürme konusundaki etkileyici geçmişidir. Buna ek olarak, Merck’in hisseleri son üç ayda %15,38’lik bir getiri ile güçlü bir performans göstererek son gelişmeler ve onayların ardından güçlü bir yatırımcı güvenine işaret etti.

Değerleme perspektifinden bakıldığında Merck, 2023’ün 4. çeyreğinin son on iki ayı itibarıyla 158,11 olan düzeltilmiş F/K oranıyla yüksek bir kazanç katsayısında işlem görüyor. Bu durum, muhtemelen gelecekteki kazanç artışı beklentileri ve ilaç portföyünün stratejik önemi nedeniyle yatırımcıların şirketin hisseleri için prim ödemeye istekli olabileceğini göstermektedir.

Merck’in finansal verilerini ve piyasa beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için, şirketin performansı ve değerlemesi hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek 13 ek InvestingPro İpucu mevcut. Bu ipuçlarına https://www.investing.com/pro/MRK adresinden erişebilir ve yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu