Haber

Malatya’dan 227 Afgan düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi

Malatya’dan Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yapan 227 Afgan uyruklu ülkesine gönderildi.

Ülke genelinde farklı tarihlerde yakalanan ve Göç İdaresi Müdürlüklerine bağlı geri gönderme merkezlerinde kalan düzensiz göçmenlerin süresiz olarak ülkelerine gönderilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir.

Bu kapsamda Malatya Kesintisiz Geri Gönderme Merkezi’nden güvenlik önlemleri alınarak otobüslere bindirilen 227 Afgan, jandarma ve polis nezaretinde havalimanına götürüldü.

Düzensiz göçmenler, güvenlik koridorundan geçirilerek Afganistan Havayolları uçağına alındı.

Afganistan’a hareket eden uçağın başkent Kabil’e iniş yapacağı belirtildi.

2023 yılında 5.466 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

Göç İdaresi Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, sistematik olmayan göçle mücadele kapsamında sınırlarda güvenlik önlemleri artırıldı.

Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi kapsamında Afganistan’a yıl başından bu yana 7’nci charter uçuşu Malatya’dan gerçekleştirildi. Böylece bu yıl toplam 2 bin 215 Afgan vatandaşı Türkiye’den ülkelerine iade edildi. Yılbaşından bu yana ülke genelinde sınır dışı edilen çeşitli ülke vatandaşlarından oluşan düzensiz göçmen sayısı 5 bin 466’ya ulaştı.

2022 yılında Afganistan’a 235, Pakistan’a 2 olmak üzere toplam 237 charter seferi ile 124 bin 441 düzensiz göçmen tarifeli seferlerle sınır dışı edildi. Bu sayının ülke tarihindeki en yüksek sınır dışı edilme sayısı olarak kayıtlara geçtiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu