Haber

LC Waikiki Depo Çalışanlarının Talepleri Kabul Edildi.

İstanbul Esenyurt’taki LC Waikiki deposunda çalışan 13 işçinin Code-46 kapsamında işten çıkarılmalarına karşı depo önünde başlatılan protesto, taleplerinin kabul edilmesiyle sona erdi. DİSK’e bağlı Limter İş Sendikası, “Bu aşamada direnişimiz dün ve bugün şirket patronlarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda kazanımlarla sonuçlandı. Patronlar, şirket yetkilileri ve arkadaşlarımız arasında imzalanan protokolle taleplerimiz kabul edildi. direnişimizin 19. günü olan akşam işçileri” dedi.

İstanbul Esenyurt’taki LC Waikiki deposunda çalışan 13 işçi ile DİSK’e bağlı Gemi İnşa ve Deniz Taşımacılığı, Depo, Antrepo ve Antrepo İşçileri Sendikası (Limter-İş) üyeleri; Terfi, maaş zammı, mesai ücreti zammı talep edince “Kod 46” ile işten çıkarıldı.

Limter-İş Sendikası, 19 gündür depo önünde hareket eden işçilerin taleplerinin kabul edildiğini duyurdu. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“BUGÜN KAZANAN SONUÇLARLA SONUÇLAR ALDIK”

“Yükseltme hakkı talep ettikleri ve kötü çalışma koşullarına itiraz ettikleri için Code-46 ile işten atılan LC Waikiki Esenyurt Ana Depo’da çalışan 13 arkadaşımız sendikamızın öncülüğünde 10 Ocak’tan bu yana direniyor. Code-46 ile işten çıkarma ilişkisine son verin.Günlerdir bu talepler etrafında depo önünde ve LC Waikiki mağazalarında sesimizi yükselttik, haklı taleplerimizi halkımızla buluşturduk.

Bu aşamada gösterdiğimiz direniş dün ve bugün şirket işverenleri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kazanımlarla sonuçlandı. Direnişimizin 19. günü olan bugün işverenler, şirket yetkilileri ve personelimiz arasında imzalanan protokol ile taleplerimiz kabul edildi.

Hem Esenyurt deposu önündeki direniş çadırımızı ziyaret eden hem de LC Waikiki mağazalarını direniş alanına çevirerek haklı taleplerimizi kararlılıkla savunan tüm arkadaşlarımız bu zaferde ortaktır.

Bunu bir kez daha gördük ama birlik olan, direnen emekçiler haklarını alabilirler. Direnişimizin ilk gününden bu yana bizleri yalnız bırakmayan, sesimize ses, gücümüze güç katan tüm dostlarımıza gerek Esenyurt deposu önünde gerekse Esenyurt önünde bu vesileyle teşekkür ediyoruz. LC Waikiki mağazaları.

30 Ocak’ta yapacağımız basın açıklamasında mutabakata ilişkin detaylı açıklamamızı tüm arkadaşlarımızla birlikte kamuoyu ile paylaşacağız. Zafer direnen işçilerin olacaktır! Diren, diren, direnişle zafer!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu