Haber

İskenderun’da TOKİ konutları için zeytin ağaçları kesildi, köylüler tepki gösterdi

İskenderun’un Cebike-Dügünyurdu köyünde TOKİ evlerinin inşası için hazine alanındaki zeytin ağaçlarının kolunda mahsul çıkınca köylüler kesilmesine tepki gösterdi. Bir köylü hanım, “Emeğimiz orada. Zeytinlerimiz gitmesin. Hepsi bizi sattı. Alay bizi sattı. Ne diye sattılar bizi?” isyan etti. Köylülere takviye vermek için bölgeye giden CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, yetkililerle görüştüğünü ve bölümün şimdilik ertelendiğini söyledi.

Çalkantılı bölgede yeni konut yapımı için ormanlık alanların ve zeytinliklerin imara açılmasını öngören yönetmeliğin 14 Temmuz’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından, imara açılması için adımlar atıldı. Hatay deprem bölgesindeki tarım arazileri üzerinde konut.

İskenderun’un Çebike ilçesine bağlı Dumanyurdu köyünde TOKİ konutlarının inşaatı için hazine arazisindeki zeytinliklerin kesilmesine bugün başlandı. Arazideki zeytinliklere bakıp eser satın alan köylüler ise duruma tepki gösterdi. Bölünmeye karşı çıkan köylüler, bölgeye yönlendirilen jandarmalarla karşı karşıya geldi. Kesimi durdurmak için bölgeye giden CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da bölgeye giderek köylülere destek verdi. Zeytinleri kesilen bir kadın, “Emeğimiz orada. Zeytinlerimizi bırakmayalım. Hepsi bizi sattı. Alay bizi sattı. Bizi ne diye sattılar?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da köylülere yetkililerle görüşerek çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Parsellenen arsanın arsasına işaret eden Yıldırım Kara, “Bu sabah burada biraz sıkıntı yaşadık. Ancak TOKİ başkanımızı arayıp bu süreci erteledik. Biz alternatifler üretip her iki tarafta fikir birliğine varmak istiyoruz. Bu nedenle, Sabah yaşadığımız ablalarımızın gözlerindeki yaş hepimizi derinden etkiledi, muhtarımızı da bizi de üzdü ama biz yöneticilerimizle bu süreci biraz daha erteledik, tekrar görüşelim, bu süreçte sağlıklı olanı yapalım, “dedi.

Cebike Mahallesi Muhtarı Seyfettin Çöloğlu, bölgedeki diğer boş hazine yerlerine de konut yapılabileceğini belirtti. konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu