Haber

İddia: Joe Biden, Netanyahu’ya ‘pislik’ dedi

ABD Lideri Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de aldığı kararlardan ‘hayal kırıklığına uğradığı’ ve çevresiyle yaptığı görüşmelerde Netanyahu’dan ‘pislik’ diye bahsettiği iddia edildi.

‘NETANYAHU’YLA ANLAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL’

Biden’ın Gazze’de ateşkesi kabul etmesi için Tel Aviv yönetimine baskı yaptığını söyleyen kaynaklara göre ABD Lideri, ‘Netanyahu ile anlaşmanın imkansız olduğunu’ da belirtti. NBC’ye konuşan kaynaklar, Biden’ın son zamanlarda Netanyahu’yu en az üç kez “pislik” olarak nitelendirdiğini söyledi.

‘İKİ CUMHURBAŞKANI DÖNÜM NOKTASINDA’

Netanyahu’nun kalıcı ateşkes konusunda isteksiz olmasının ‘hayal kırıklığı yarattığını’ belirten kaynaklar, iki cumhurbaşkanı arasındaki dinamiğin ‘bir dönüm noktasının eşiğinde’ olabileceğini de ifade etti. ABD Başkanı’na yakın isimler de Biden’ın “Netanyahu’ya kamuoyu önünde fazla sert davranmanın ters etki yaratacağına inandığını” belirtti.

İsmi açıklanmayan yetkililer, Biden’ın İsrail’e yönelik söylemini artırmasına rağmen “önemli bir politika değişikliği yapmayı planlamadığını” belirtti.
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi iddiaları reddetti. Panel sözcüsü NBC’ye şöyle konuştu: “Başkan, Netanyahu ile hangi noktalarda aynı fikirde olmadığı konusunda açıktı, ancak bu, kamuoyunda ve özelde onlarca yıldır devam eden saygılı bir ilişkiydi.”

(DIŞ HABER SERVİSİ)

haberbogazkale.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu