Haber

İçişleri Bakanı: Uyuşturucu kartelinin elebaşı İstanbul’da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Hollanda tarafından uluslararası alanda ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan Interpol kırmızı bülteniyle aranan uyuşturucu kartelinin elebaşı Ravi Ali Kureyşi, ‘Kartel’ operasyonuyla yakalandı. İstanbul’da 5′ operasyonu.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’daki ‘Kartel-5’ uyuşturucu operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“İnterpol Kırmızı Bülteniyle ‘Uyuşturucu Ticareti’ suçundan Hollanda tarafından uluslararası alanda aranan Uyuşturucu Kartelinin elebaşı Ravi Ali Kureyşi, İstanbul’da düzenlenen ‘Kartel-5’ operasyonuyla yakalandı.

ÜLKEMİZİ ULUSAL VE ULUSLARARASI ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNDEN VE ZEHİR Tüccarlarından TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ”

Aziz milletimizin şunu bilmesini istiyorum; Büyüklüğü ne olursa olsun, hangi bültene çağrıda bulunursa bulunsun, uluslararası organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine asla nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafese koyacağız. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar, İstihbarat, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen ortak çalışma sonucu İstanbul Kağıthane’de yakalanan ve hakkında Kırmızı Bültenle tutuklama kaydı bulunan Rawi Ali Kureyşi; Hollanda’nın dünya çapında uyuşturucu ticaretinde ve ithalatında önemli rol oynadığı, dünyanın birçok ülkesinde geniş bir suç ağına sahip olduğu ve büyük miktarda kokain ithalatı için gemi hatları kurduğu, toplam 6 ton uyuşturucunun Hollanda’ya sevk edildiği biliniyor. Hollanda’ya gemi, sürat teknesi ve hava yoluyla. İlaç unsurları için depolama tesisleri düzenlediği ve ilaç unsurlarını finanse ettiği belirlendi.

Operasyonu düzenleyen Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. “Milletimizin duasıyla ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizleme kararlılığındayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu