Yaşam

Hayranlarıma bir konser vermek istiyorum.

5 ay önce Cemil Meriç’te piyano eğitimine başlayan Emin, konser vermeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 6 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören Emin Aktaş(33), 5 ay önce öğrenmeye başladığı piyano derslerinde büyük başarı elde etti. Özel gereksinimli Emin Aktaş, “Piyano çalıyorum. Ben de gitar ve piyano çalmak istiyorum. Kendimi geliştirdikten sonra hayranlarıma büyük bir konser vermek istiyorum. Evde geometri yapıyorum, toplama, çarpma, çıkarma, bölme yapıyorum. Evde yemek yaparım, pasta, kurabiye ve tatlı yapmayı biliyorum” diyor.

EV ÖDEVLERİNE ÇOK KATKI SAĞLADI

Cemil Meriç’te eğitimine başladıktan sonra konut işine daha çok katkı sağladığını belirten Emin’in annesi Ümmü Hanım, “Bana çarşıda yardım etmeye daha çok önem veriyor. Evde mutfakta sofrayı kurarken, yemek yaparken bile bana yardım ediyor, her şeye katkısı oluyor. Bisiklete binmeyi eğitim merkezinde öğrendi, korkusunu yendi. Önceden çok heyecanlıydı, devam edemedi. Emin’de yer aldı. Bisiklete binmeyi öğrendiğinde babası onu ödüllendirdi, bisiklet aldı.

BİZİ SÜRPRİZ ETTİ VE GURUR DUYDU

Oğlunun 6 yıldır Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gördüğünü ifade eden Ümmü Hanım, “Gençken tanıdıklarımızın düğünlerine giderdik, piyanoya merakı vardı. Coşkuluydu. Cemil Meriç. piyano eğitimine Engelli Yaşam Merkezi’nde başladı ve 5 aydır devam ediyor.Bu kadar kısa sürede bu gelişmeyi beklemiyorduk.Bizi şaşırttı ve gururlandırdı.Piyanoya başladı,şimdi biz de mutluyuz. , biz çok beğendik” diye duygularını anlatıyor.

DETAYLI BİLGİ İÇİN 153 DAVET MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören Emin Aktaş, müzik eğitiminin yanı sıra mutfak atölyesi, el sanatları, beden eğitimi, drama, bağımsız yaşam, seramik mozaik, akıl oyunları, değerler eğitimi, bahçecilik, kişisel eğitim, okuryazarlık ve matematik. kendini geliştirmeye devam ediyor. e-KPSS’e girmeye hazırlanan Emin, Cemil Meriç Manisiz Ömür Merkezi’nde ders alıyor. Cemil Meriç Manisiz Yaşam Merkezi faaliyetleri hakkında 335 32 49 veya 153 Davet Merkezi’ni arayabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu