Haber

Eyüpsultan’da ilk hak sahipleri evlerine kavuştu

İSTANBUL (İGFA)– İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, yeni yönetim döneminde temelleri atılan ilk kentsel dönüşüm projesi Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nde etap etap daire teslimlerine başladı.

50 yıllık emlak sorununu çözerek temeli 25 Mayıs 2021’de atılan Eyüpsultan Yeşilpınar Konutları, 664’ü konut, 14’ü dükkan olmak üzere toplam 678 bağımsız birimden oluşuyor.

Hak sahiplerinin yüklendiği ve projede 155 dairenin yer aldığı 1. Etap’taki teslimler için “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlendi.

Anahtar teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar kanadının aklının hala kaybettikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde olduğunu vurguladı.

“Halkın kararını beğenmiyorsan sorunu vatandaşta değil başka yerde ararsın; “2 kere 2, 4” diyen Önder İmamoğlu, “Milletin kararına alerjisi olanlar, seçimi iptal edip ‘İstanbul’u kaybettiğimde ağladım’ diyorlar; Bunlar garip insanlar. anlamakta da güçlük çekiyoruz.Bunlar dünya siyasetinde hatta ülke siyasetinde hiç karşılaşmadığımız örneklerdir.Ama 16 milyon insanın iradesini yok saymasına asla izin vermeyeceğiz.Milletimizle birlikte dağ gibi karşılarında duracağız. ”

Önder İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Beşiktaş Yıldız Parkı’ndaki Orhaniye Kışlası’nın imarına tepki göstererek, “Kışlayı yapan ikinci Abdülhamid Han’dı. Bugünkü iktidar, özellikle Abdülhamit Han, kendilerinin sadece kendilerine ait olduğunu düşünür ve ona karşı çok hassas olduklarını ifade ederek bu şekilde hareket ederler. Ama defterlerindeki kesinliğin ne kadar olduğunu biliyor musunuz? Kapıya kadar. Rantı görünce bütün hassasiyetler gidiyor” dedi.

“Güçlü Türkiye’mizin güzel insanlarını umutsuz görüyorum ya da umutsuz cümleler söylediklerini duyuyorum, yaşıyorum” diyen İmamoğlu, “Ümidinizi asla kaybetmeyin. Zorlukları birlikte aşacağız. Tevfik Fikret’in güzel bir sözü var: ‘Zafer biraz hasar ister’. Evet, zararımız var ama zararı büyütmeden önce bir avuç dolusu insanı göndereceğiz. Söz veriyorum: Bir ‘Ekrem İmamoğlu sözü’ olarak söyleyeyim. Burada size tapularını teslim etmiş bir kardeş, hemşeri, belediye başkanı olarak söylüyorum; Millet olarak hep birlikte bu ülkenin o güzel dönüşümünü gerçekleştireceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu