Yaşam

Dokuz Eylül Üniversitesi DEÜ Devlet Konservatuarı Öğrencilerinin Uluslararası Başarısı: 2 Ayrı Yarışmada Toplam 14 Ödül Aldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuarı ortaokul ve lise öğrencileri, düzenlenen ‘Berussa Bale ve Modern Dans Yarışması’nda 6’sı 1.lik ve 1’i ‘En İyi Okul Ödülü’ olmak üzere toplam 11 ödül kazandı. 27 Ocak 2024’te Bursa’da alınırken; 5-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Viyana’da düzenlenen Avrupa Bale Grand Prix’sinde 2’si 1.lik olmak üzere toplam 3 ödül aldı. DEÜ gençliğinin başarısını değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar; DEÜ Devlet Konservatuarı’nın ortaokuldan bu yana profesyonel sanat eğitimi verdiğini ve bu nedenle elde ettikleri başarının kendileri için sürpriz olmadığını kaydetti.

Akademik faaliyetleri ve topluma yönelik çalışmalarının yanı sıra sanat alanındaki başarılarıyla da adından söz ettiren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. DEÜ Devlet Konservatuarı ortaokul ve lise öğrencileri, 27 Ocak 2024 tarihinde Bursa’da düzenlenen Berussa Bale ve Çağdaş Dans Yarışması’nda 6’sı 1.lik ve 1’i ‘En İyi Okul Ödülü’ olmak üzere toplam 11 ödül aldı. ; 5-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Viyana’da düzenlenen Avrupa Bale Grand Prix’sinde 2’si 1.lik olmak üzere toplam 3 ödül aldı. DEÜ’nün başarılı öğrencileri, hocaları DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret ettiler. DEÜ gençlerinin başarısını değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Devlet Konservatuvarı’nın ortaokuldan bu yana profesyonel sanat eğitimi verdiğini, bu nedenle elde ettikleri başarının kendileri için sürpriz olmadığını kaydetti. DEÜ Devlet Konservatuarı’nın dünyanın önde gelen sanat organizasyonlarına Türkiye’den davet edilen tek sanat okulu olduğunu belirten Rektör Hotar, “Sanatı ve sanatçıyı her zaman destekleyen Üniversitemiz, geniş yelpazede sanat eğitimi veren ender kurumlardan biridir. ortaokuldan lisansüstü seviyeye kadar. “Elbette bu durum konservatuvarımızın uluslararası sanat ve akademi dünyasındaki başarısına da yansıyor” dedi.

“EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ ÜLKEMİZİ GURURLANDIRMALARIDIR”

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının yayınladığı listelerde DEU’nun kalıcı olarak üst sıralarda yer bulduğunu belirten Rektör Hotar, “Devlet Konservatuvarımızın uluslararası sanatta da aynı başarıyı göstermesi elbette bizim için mutluluk kaynağı. dünya. Sanatla iç içe büyüyen öğrencilerimizin uluslararası sanat organizasyonlarında ülkemizi gururla temsil etmesi en büyük mutluluğumuzdur. Bu gurur bizlere tarifsiz mutluluklar yaşatıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu