Haber

Bosna Hersek, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 20 yardım tırı gönderdi

Bosna Hersek’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye’deki afetzedeler için toplanan 20 tır yardım Türkiye’ye doğru yola çıktı.

Bosna Hersek İslam Birliği (Riyaset) ve Merhamet Derneği tarafından toplanan ayni yardımlarla 20 tır, Bosna Hersek Tuzla’dan dualarla Türkiye’ye doğru yola çıktı.

Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Yunus Keleş yaptığı konuşmada, “Müminler bir binanın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiştir. Dünyanın bir yerinde (Müslümanlar) birileri sıkıntı çekerse, dünyanın diğer ucundaki Müslümanlar da sıkıntıya düşer. onların sıkıntısı.” dedi.

Keleş, “Boşnak kardeşlerimiz de Önderlik ve Merhamet Derneği öncülüğünde Türkiye’de yaşanan bu felaketin ardından tüm güçleriyle milletimize yardım etmek için kolları sıvadı.” söz konusu.

Dernek yöneticilerine teşekkür eden Keleş, depremzedeler için toplanan yardımlar sayesinde “iki ülke arasındaki kardeşliğin daha da artacağını” kaydetti.

Tuzla Müftüsü Vahid Fazloviç, “Bugün Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerimiz için düzenlenen yardım konvoyunu uğurladık. Bu yardım Riyaset ve Rahmet Derneği tarafından organize edildi.” sözünü kullandı.

Dernek Genel Müdürü Kenan Vrbanjac, Tuzla’dan yola çıkan yardım konvoyunu yerinde görmekten gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Tır şoförlerinden Asmir İmamoviç, çalıştığı şirketin yardım tırlarını isteyerek gönderdiğini kaydetti.

balyaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu