Haber

Bolu ateşi söndü mü? 16 Ağustos Bolu yangını devam ediyor mu?

Ülkemizin bazı illerinde ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor. Peki Bolu ateşi söndü mü? 16 Ağustos Bolu yangını devam ediyor mu?

BOLU’DAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

İlk belirlemelere göre, Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda elektrik hattı nedeniyle yangın çıktı. Yangın gözetleme kulelerinden fark edilen alevler grupları harekete geçirdi. Bölgede 2 itfaiye helikopteri, 1 yangın uçağı, 10 sprinkler, 10 su tankeri, 5 ilk müdahale aracı, 2 dozer, 6 servis aracı, 4 jandarma görevlisi, 110 orman çalışanı ve 20 vatandaş yangını söndürmeye çalışıyor. Yangın söndürme çalışmalarını koordine etmek ve incelemelerde bulunmak üzere Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyüne giden Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük Kaymakam Yardımcısı Fatih Çevik, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü V. Celal Kürşat Bozkurt. ilgili bilgileri aldı.

Yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Kılıç, “Güneyçalıca köyündeki ormanlık alanda elektrik hattından çıktığı tahmin edilen orman yangınına ilişkin ihbarı alır almaz ekiplerimiz kısa sürede yangına sevk edildi. 10 su tankeri, 5 ilk müdahale aracı, 2 dozer, 6 servis aracı, 4 jandarma personeli, 110 orman işçisi ve 20 vatandaş ile hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor, yangın söndürme ve kontrol çalışmaları sürüyor. Gruplarımızın faaliyetleri aralıksız devam ediyor.Can kaybının yaşanmadığı yangını bir an önce söndürmek için havadan ve karadan tüm unsurlarımızı seferber ettik. bölge halkı olarak, yeşil vatanımızı korumak için büyük bir özveriyle çalışan çalışanlarımıza hayırlı olmasını diler, ekiplerimizin çalışmalarına destek veren istekli vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu