Haber

AK Parti Ruhu; “Yapılan düzenleme ile vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren teklifin TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştığını açıkladı. Şahin Kalay; “Yönetmelik ile kamu alacaklarını yeniden yapılandırıyoruz, cezalar siliniyor. Tüm vergi ve sigorta prim borçlarını, trafik ve otoyol geçiş cezalarını yeniden yapılandırıyoruz, 48 aya varan taksitlendirme getirdik. 2 bin liranın altındaki vergi borçları Düzenleme ile vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak.”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kamu borçlarının yapılandırılmasını içeren yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştığını söyledi. türkiye ilk sırada ekonomi Milletvekili Şahin Tin, Türk Yüzyılı’na tüm unsurlarıyla hazırlanmaya çalıştıklarını belirterek; “Vatandaşlarımıza ve firmalarımıza büyük kolaylık ve takviye sağlayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdik. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarını kaldırıyor ve yeniden yapılandırma imkanı sunuyoruz. Hak sahiplerine hayırlı olsun. Hem şirketlerimizin hem de tüm vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmak için birçok düzenlemeye imza attık. Yatırım izleme ve uyum departmanları gibi kurumlara olan borçlarımızı yeniden yapılandırıyoruz” dedi.

“Ticari hayatı omuzladık”

Yasa ile ticari hayatı desteklemek için adım atıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Bu düzenleme ile vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarına ilişkin cezaları kaldırdık. Bu borçları makul oranda yenileyerek taksitli ödeme imkanı getirdik. Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 30 Nisan 2023 tarihine kadar ilgili idareye başvurabilecek. Daha önceki yapılandırmalarda getirilen 36 ay vade oranını 48 aya, yani 4 yıla çıkardık. Yeni düzenleme ile taraflara davalı vergi ve prim belgeleri ile ilgili ihtilafları sona erdirme imkanı verdik Matrah artırımına ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine izin verdik Ayrıca sildirdik ve endeks dışı borçlar için getirilen yapılandırma ve taksitli ödeme kolaylığı.”

“2 bin lirayı aşmayan trafik ceza puanı siliniyor”

Milletvekili Tin, “31 Aralık 2022 tarihinden önce vergi dairelerine 2 bin liradan fazla borcu olan vatandaşlarımızın vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklardaki borçlarını bir defaya mahsus olmak üzere, kural aramaksızın siliyor. Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kazalar, driftler ve adaylara “Sürücü kullanma dışındaki ihlallerden doğan ceza puanları silinir, el konulan sürücü belgeleri iade edilir. Böylece 10 bine yakın sürücü belgesi iade edilirken, 2,5 milyon sürücünün de ceza puanı siliniyor” dedi. – DENİZLİ

haber-buldan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu