Haber

ABD’de İzinli Pilot Uçağı Düşürmeye Çalıştı

ABD’de izinli bir pilot, Alaska Havayolları’nın 2059 sefer sayılı uçuşu sırasında uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle dün tutuklandı ve 83 kez “cinayete teşebbüs” suçlamasıyla suçlandı.

ABD’de dün bir pilot, yolcu uçağını düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklandı. Alaska Havayolları’nın Washington eyaletindeki Everett’ten Kaliforniya’daki San Francisco’ya giden 2059 sefer sayılı uçuşu sırasında görevde olmayan 44 yaşındaki pilot Joseph David Emerson, uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklandı.

“Motorları bozmaya çalışan adamı yakaladık”

Alaska Havayolları’ndan yapılan açıklamada, şüphelinin “uçağın motorlarını bozmaya çalıştığı” ancak başarılı olamadan etkisiz hale getirildiği belirtildi. Mürettebatın durumu hemen Hava Trafik Kontrol Bürosu’na bildirdiği, pilotlardan birinin Hava Trafik Kontrol Bürosu’na, “Motorları imha etmeye çalışan adamı yakaladık, o şu anda arkada. sakin.”

Uçakta 83 kişi vardı

Uçuş sırasında uçakta 80’i yolcu ve kabin grubu olmak üzere toplam 83 kişinin bulunduğu belirtilirken, şüphelinin uçağı kullanmadığı, kaptan pilot ve yardımcısıyla birlikte kokpitte olduğu belirtildi. -pilot. Şüphelinin yakalanmasının ardından uçak Portland, Oregon’a acil iniş yaptı.

Polis ekiplerine teslim edilen zanlının 83 kez “adam öldürmeye teşebbüs”, 83 kez “taksirle tehlikeye atma” ve “uçağa zarar verme” suçlamalarıyla yargılandığı, şüphelinin Multnomah’ta tutulduğu belirtildi. Gözaltı Merkezi.

FBI olayı araştırıyor

Olay Portland Polis Departmanı ve FBI tarafından ele alınırken FBI, “Bu olayın herhangi bir tehlike oluşturmadığını ve seyahatin güvenli olduğunu” belirtti. Olayın ardından yolcular başka bir uçakla tekrar San Francisco’ya doğru yola çıktı. – MEKSİKA ŞEHRİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu